Η Νέα Υόρκη σπάει τα συμβόλαια με τον Τραμπ-«Δε θέλουμε καμία σχέση»

«Αν μια εταιρεία και η ηγεσία αυτής της εταιρείας εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε το συμβόλαιο», δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο μιλώντας στο MSNBC. Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν τη δεύτερη διαδικασία αποπομπής του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εγκληματική δραστηριότητα» η υποκίνηση σε εξέγερση
«Η υποκίνηση μιας εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά σαφώς εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο, αναφερόμενος στα βίαια γεγονότα στο Καπιτώλιο. «Έτσι η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πια καμιά σχέση με τον Trump Organization» συνέχισε, σε μια ακόμη κίνηση απομόνωσης του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα.

To YouTube, που ανήκει στην Google, έθεσε σε αναστολή για «τουλάχιστον επτά ημέρες» το κανάλι του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και κατέβασε πρόσφατα βίντεο που είχε μεταφορτώσει. Η εταιρεία επικαλείται παραβιάσεις της πολιτικής χρήσης της, που ορίζει ρητώς ότι απαγορεύεται η υποκίνηση βίας.

Αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ και από Facebook και Twitter
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και στο Instagram, που του ανήκει, μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, που εμπόδισε, αν και μόνο προσωρινά, την κύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter πήγε ακόμα πιο μακριά, κλείνοντας τον λογαριασμό του αρχηγού του κράτους, στερώντας του την πρόσβαση στην πλατφόρμα που αποτελούσε το βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας. Και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (Snapchat, Twitch) έθεσαν επίσης σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ