Να σταματήσουν οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, ζητούν οι Πράσινοι

Με τίτλο «Η Κλαούντια Ροτ επικρίνει τον Eρντογάν για τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις ΜΚΟ στην Τουρκία» το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αναφέρει πως η αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Κλαούντια Ροτ (Πράσινοι), ζήτησε να αυξηθεί η πίεση στον Τούρκο Πρόεδρο.

«Είναι καιρός για ένα σαφές μήνυμα προς τον Πρόεδρο Eρντογάν ότι η Γερμανία και η ΕΕ δεν υποστηρίζουν πλέον αυτήν την αυταρχική πολιτική», δήλωσε η Ροτ στο DPA. Έτσι θα πρέπει, για παράδειγμα, να σταματήσουν αμέσως οι «κυνικές» εξαγωγές όπλων, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων. Ο νόμος αποτελεί «νέο ορόσημο στην αυταρχική αναδιάρθρωση της τουρκικής κοινωνίας και πολιτικής» και στοχεύει στην καταπίεση των επικριτικών φωνών.

Το τουρκικό Κοινοβούλιο αποφάσισε το Σαββατοκύριακο αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις για τις ΜΚΟ, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ με τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κατόπιν το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποκτήσει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους ενός σωματείου, εάν εναντίον του προσώπου αυτού και σε σχέση με τις δραστηριότητες του που σχετίζονται με την Κοινωνία των Πολιτών διεξάγεται έρευνα βάσει του νόμου για την αποτροπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Το Υπουργείο θα μπορεί να αναστείλει τις δραστηριότητες όλης της οργάνωσης εν αναμονή της δικαστικής απόφασης επί της υπόθεσης. 

Είναι παράδοση να γίνεται κατάχρηση των αντιτρομοκρατικών νόμων στην Τουρκία σε βάρος της αντιπολίτευσης και της Κοινωνίας των Πολιτών, δήλωσε η Ροτ.

Επιπλέον, επέκρινε το γεγονός ότι ο φίλα προσκείμενος προς τους Κούρδους πολιτικός της αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιτράς  δεν θα αφεθεί ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε σχετική απόφαση την περασμένη εβδομάδα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη