Η Ρωσία παραδέχτηκε πως οι νεκροί από κορωνοϊό είναι υπερτριπλάσιοι στη χώρα

Η Ρωσία παραδέχτηκε τη Δευτέρα πως οι θάνατοι από κορωνοϊό στο έδαφός της είναι υπερτριπλάσιοι από τα μέχρι πρότινος επίσημα δεδομένα που αμέτρητοι ειδικοί αμφισβητούσαν εξ αρχής.   
 
Ενώ η κυβερνητική ιστοσελίδα κατέγραφε «μόλις» 55.265 θανάτους από Covid-19 στη χώρα των 147 εκατομμυρίων κατοίκων, την Δευτέρα η ρωσική στατιστική υπηρεσία (ROSSTAT) ανακοίνωσε πως από τον Ιανουάριο έως και τον Νοέμβριο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 229.700 σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, και πάνω από το 81% οφειλόταν σίγουρα στον κορωνοϊό.   
 
Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι από 186.000 Ρώσοι πέθαναν από το Covid-19 την ίδια περίοδο, με την Ρωσία να «σκαρφαλώνει» αμέσως στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (334.836) και την Βραζιλία (191.570).  
 
Για μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπερηφανευόταν για το δήθεν χαμηλό ποσοστό θανάτων από τον Sars-Cov-2 στη χώρα του, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο ότι η Ρωσία είχε διαχειριστεί πολύ καλύτερα από τις δυτικές χώρες την πανδημία.    Από την αρχή της κρίσης ωστόσο, Ρώσοι ειδικοί κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως υποβάθμιζε σκοπίμως την εξάπλωση του ιού στην χώρα για επικοινωνιακούς λόγους. Ρώσοι αξιωματούχοι υγείας κατέγραψαν πάνω από τρία εκατομμύρια μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας, ανεβάζοντας τη Ρωσία στην τέταρτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα.   
 
Στον απολογισμό καταχωρούνταν μόνο οι θάνατοι για τους οποίους επιβεβαιώθηκε με την διαδικασία της νεκροψίας πως οφείλονταν σε Covid-19. Σύμφωνα με τη ROSSTAT, μόνο τον Νοέμβριο 25.788 άνθρωποι πέθαναν αφού προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2. Και παρότι η Ρωσία πλήττεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι αρχές αρνούνται να επιβάλουν νέο lockdown, για να προστατεύσουν την οικονομία, διατυμπανίζοντας ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik αποτελεσματικό.   
 
Την ίδια στιγμή, αναρίθμητοι είναι εκείνοι που αγνοούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις τελευταίες εβδομάδες η νέα έξαρση έχει πλημμυρίσει τα υποχρηματοδοτημένα νοσοκομεία.   
 
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Ρωσία άρχισε το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου ηλικίας 18-60 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το Σαββατοκύριακο δόθηκε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών.    Σύμφωνα με το κρατικό ερευνητικό κέντρο Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, ως τώρα έχουν χορηγηθεί περίπου 700.000 δόσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, μόλις το 38% των Ρώσων σκοπεύει να εμβολιαστεί. 
 
Πηγή: lifo

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι