Η Κίνα προχωρά σε αναστολή όλων των βρετανικών πτήσεων

Η Κίνα θα αναστείλει τις απευθείας πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο επ` αόριστο λόγω των φόβων για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

"Ύστερα από πολλή σκέψη, η Κίνα αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να αναστείλει τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε ο Γουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. "Η Κίνα θα παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και θα προσαρμόσει με δραστικό τρόπο τα μέτρα ελέγχου ανάλογα με την κατάσταση", δήλωσε ο Γουάνγκ.

Χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους στη Βρετανία ύστερα από την εμφάνιση ενός νέου, πιθανώς πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, η Ρωσία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ νέων μολύνσεων και θανάτων από κορωνοϊό, καθώς δεν έχει επιβληθεί γενικό lockdown παρά το δεύτερο κύμα που πλήττει τη χώρα. Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν 635 θανάτους και 29.935 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σε ένα σύνολο 2,96 εκατομμυρίων μολύνσεων, με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 53.096.

Η πρωτεύουσα Μόσχα, που παραμένει η κύρια εστία της επιδημίας, κατέγραψε από την πλευρά της ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων (8.203). Τέταρτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο, η Ρωσία καταγράφει πλέον κάθε εβδομάδα νέα ρεκόρ, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στις πιο φτωχές και συχνά υποστελεχωμένες περιοχές.

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 14.054 νέες μολύνσεις COVID-19 χθες, Τετάρτη, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό της από τις 4 Νοεμβρίου καθώς η αύξηση των μολύνσεων πλησιάζει προηγούμενες κορυφώσεις, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Η τσεχική Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα τίθεται από την Κυριακή στο υψηλότερο επίπεδο βάσει ενός δείκτη κινδύνου που έχει καταρτίσει, οδηγώντας σε αυστηρότερους περιορισμούς που περιλαμβάνουν το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων, αναβατορίων σκι και επιβολή αυστηρότερης απαγόρευσης κυκλοφορίας και αυστηρότερων κανόνων στις συναθροίσεις.

Οι ημερήσιες μολύνσεις πλησιάζουν και πάλι τις κορυφώσεις των άνω των 15.000 την ημέρα που είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και το ποσοστό θετικότητας των τεστ επτά ημερών έχει αυξηθεί αυτή την εβδομάδα σε σχεδόν 29%. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μια πίεση στα νοσοκομεία, καθώς αυτή τη στιγμή 4.836 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται -- στην κορύφωση του περασμένου μήνα ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τους 8.000.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την COVID-19 αυξήθηκαν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τον αριθμό τους να είναι δεκαπενταπλάσιος και πλέον από τις αρχές Οκτωβρίου, φθάνοντας συνολικά τους 10.776 έως και χθες. Συνολικά, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 660.461 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΕΚΤΑΚΤΟ: Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων