Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Το περιοδικό Σπίγκελ με τίτλο «Πολιτικοί του FDP για θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά της προμήθειας υποβρυχίων στην Τουρκία», σημειώνει πως  «οι Πράσινοι το ζητούν ήδη, τώρα θέλει και ο πολιτικός του FDP Ντιρ Σαράι να πείσει την παράταξή του να ταχθεί στη Βουλή υπέρ της παύσης προμηθειών γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία».
 
Όπως αναφέρεται, κατά της εξαγωγής έξι γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία εγείρονται πλέον αντιδράσεις και στην Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει, λόγω των «τουρκικών προκλήσεων στη Μεσόγειο έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου», να πάρει πίσω την δοθείσα το 2009 έγκριση για την πώληση έξι υποβρυχίων της εταιρείας Thyssenkrupp Marine Systems, γράφει ο πολιτικός επί εξωτερικών θεμάτων Ντιρ Σαράι σε ψήφισμα για την Κ.Ο. του, σύμφωνα με το Σπίγκελ.

Ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να πάρει με το μέρος του την Κ.Ο. του FDP για μια αυστηρότερη αντιμετώπιση της Άγκυρας. 

Ο Σαράι συνηγορεί «να σταματήσουν όλες οι εξαγωγές εξοπλισμών στην Τουρκία και να μη συμφωνηθούν άλλες». Αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όσο χρόνο η Τουρκία ενεργεί «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» και δεν μπορεί να διαπιστωθεί η επιστροφή της σε μια «αντιμετώπιση της ΕΕ ως εταίρου με σεβασμό».

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι Πράσινοι είχαν ήδη κάνει παρόμοια πρόταση στην Ομοσπονδιακή Βουλή, για την οποία δεν έχει ακόμα διεξαχθεί ψηφοφορία. Το ψήφισμα του FDP αναμένεται προσεχώς να έλθει στη Βουλή. Ωστόσο, προϋπόθεση αποτελεί το να ακολουθήσει το FDP την πρόταση του Σαράι. Το ψήφισμα «δεν έχει λάβει την τελική του μορφή» εσωτερικά, δήλωσε ο ίδιος.

Στο έγγραφο του ψηφίσματος διατυπώνονται και άλλες απαιτήσεις: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία με τη μορφή που διεξάγονται μέχρι τώρα, να αναστείλει τα κονδύλια τελωνειακής ένωσης και «οι σχέσεις με την Τουρκία να τεθούν σε νέα βάση συνεργασίας στους τομείς της πολιτικής της ασφάλειας και της οικονομίας».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει μέχρι τώρα στην προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214. Η αιτιολογία είναι ότι η Γερμανία πρέπει να τηρήσει τις συναφθείσες συμβάσεις. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη