Αυστρία υπολογίζει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο

Στη συνέχεια, όπως είχε προγραμματιστεί, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε οίκους ευγηρίας και θεραπευτήρια, το μοναδικό ερώτημα είναι η έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε σήμερα στη Βιέννη ο Κλέμενς Μάρτιν 'Αουερ, ο ειδικός εντεταλμένος Covid-19 του αυστριακού υπουργείου.

Κατά την άποψή του, δεν είναι ακόμη δυνατό να ειπωθεί πότε ακριβώς θα παραδοθούν τα πρώτα εμβόλια, η έγκριση για το Biontech / Pfizer αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, ενώ, για λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου, ο ίδιος αναμένει ότι θα φτάσουν στην Αυστρία 250.000 δόσεις εμβολίου από αυτήν την εταιρεία.

Οι 125.000 που θα εμβολιαστούν πρώτοι
Αυτό σημαίνει ότι --επειδή είναι απαραίτητοι δύο εμβολιασμοί-- 125.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε γηροκομεία και θεραπευτήρια της χώρας θα μπορούν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Μία επόμενη παράδοση εμβολίων, ο ίδιος τοποθετεί επίσης μέσα στον Ιανουάριο, που θα είναι 200.000 δόσεις από την εταιρεία Moderna και θα επιτρέψει την ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία, ιατρεία κ.α., αλλά και ομάδων υψηλού κινδύνου.

Μία τρίτη παρτίδα εμβολίων θα προέρχεται από την Astra Zeneca -- για την οποία ο Κλέμενς Μάρτιν 'Αουερ αναμένει την έγκριση "κατά το πρώτο τρίμηνο" της νέας χρονιάς. Με περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μπορεί να υπάρξει μετάβαση στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού -- και να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών και εκείνοι με συστημικό κίνδυνο στους τομείς της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των κρίσιμων υποδομών.

Πηγή: iefimerida.gr 
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα