Πέμπτη 23 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επιταχύνεται η πανδημία παγκοσμίως, σε Λατινική Αμερική το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα θυμάτων

  08/12/2020 09:12
Επιταχύνεται η πανδημία παγκοσμίως, σε Λατινική Αμερική το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα θυμάτων

Επιταχύνεται η πανδημία παγκοσμίως, σε Λατινική Αμερική το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα θυμάτων

  08/12/2020 09:12

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού, με την πανδημία να επιταχύνεται αυτήν την εβδομάδα παγκοσμίως.

Στη Λατινική Αμερική καταγράφεται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.371 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα 376 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 177.317 νεκρούς επί συνόλου 6.623.911 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.399 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 357 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 110.074 νεκρούς επί συνόλου 1.182.249 μολύνσεων. Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Αργεντινή

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.119, φθάνοντας συνολικά τα 1.466.309.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 118 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 39.888 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον ένατο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό και τον ενδέκατο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 26.567 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός μολύνσεων που είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση από τη 10η Ιουλίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 385 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας ανέρχεται ως εδώ σε 140.958 νεκρούς επί συνόλου 9,7 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει πτώση το τελευταίο διάστημα, κατά τα επίσημα στοιχεία έφθασε στην κορύφωσή του στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη τον Σεπτέμβριο.

Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 594 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 38.755.

Παράλληλα, τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 552 νεκρούς.

Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,42%. Ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται γύρω στα 600 τις τελευταίες ημέρες και παραμένει τριψήφιος τις τελευταίες 31 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου.

Ο μέσος όρος της περασμένης εβδομάδας έφθασε τα 586,1.

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζουν οι κορεατικές αρχές, συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ (212 κρούσματα) και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (146 μολύνσεις).

Εξάλλου, 38 περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, 349 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τους 29.650 (το 76,51% του συνόλου των μολύνσεων).

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έδινε εντολή να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται και να γίνεται πιο διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς οι αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν αυτό που η κυβέρνησή του αποκαλεί το "τρίτο κύμα" της πανδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν το 26% του συνόλου των μολύνσεων.

Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε έναν μήνα, στο 4%. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ενδέχεται, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και να φθάσουν ακόμη και τα 900 σε ημερήσια βάση την επόμενη εβδομάδα, φέρνοντας το σύστημα υγείας της ασιατικής χώρας αντιμέτωπο με κατάρρευση.

Κίνα

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 12 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 15 την προηγουμένη.

Τα δέκα από τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ήταν "εισαγόμενα", κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες η διάγνωση της μόλυνσης των οποίων γίνεται κατά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Οι δύο περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του ιού εντοπίστηκαν στην επαρχία Σετσουάν, κατά την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων - το κινεζικό Υπουργείο Υγείας δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα - που εντοπίστηκαν χθες μειώθηκε σε 5, από 6 την προηγουμένη. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.646 μολύνσεων.

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.054 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.197.709, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις

ους. Παράλληλα, άλλοι 423 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ανέρχεται πλέον σε 19.342 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πορτογαλία

Το Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε το χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 2.597 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 78 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ιβηρικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 5.041 νεκρούς επί συνόλου 325.071 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας