Επικοινωνία Δένδια-Λε Ντριάν με φόντο την τουρκική προκλητικότητα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας συζήτησαν για την τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Άγκυρα έκανε λόγο για κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελόριζο, τα οποία - όπως σημειώνει - δεν θα εγκαταλείψει ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων.

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ασκήσεις με πυρά για την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης ανήγγειλε, επίσης, με νέα Navtex το Σάββατο η Τουρκία.

Ερντογάν: Ο Μακρόν αποτελεί εμπόδιο - Ελπίζω οι Γάλλοι να απαλλαγούν σύντομα από αυτόν
Με την πάροδο των χρόνων, η Τουρκία και η Γαλλία έχουν διαφωνήσει σε ορισμένα γεωπολιτικά ζητήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι διαφωνίες έχουν περάσει σε προσωπικό επίπεδο, με τον Ερντογάν να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο Μακρόν «χρειάζεται να πάει σε ψυχίατρο».

Ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε ευκαιρία για άλλη μια φορά να «επιτεθεί» στον Γάλλο ομόλογό του, μετά την ολοκλήρωση της προσευχής της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά κι ενώ πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και η τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε πως «ο Μακρόν και η Γαλλία βρίσκονται σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Η ελπίδα μου είναι η Γαλλία να απαλλαγεί από τον μπελά που λέγεται Μακρόν το συντομότερο δυνατό. Αποτελεί εμπόδιο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα