Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Στέφανο Σαννίνο, επόμενος Γενικός Γραμματέας της ΕΥΕΔ

  04/12/2020 23:04
Ο Στέφανο Σαννίνο, επόμενος Γενικός Γραμματέας της ΕΥΕΔ

Ο Στέφανο Σαννίνο, επόμενος Γενικός Γραμματέας της ΕΥΕΔ

  04/12/2020 23:04

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέο Μπορρέλ αποφάσισε σήμερα να διορίσει τον Στέφανο Σαννίνο ως επόμενο Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ). Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ο Στέφανο Σαννίνο εργάστηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΕΥΕΔ για τα Οικονομικά και Παγκόσμια Θέματα από τον Φεβρουάριο του 2020. Προηγουμένως, ήταν ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ισπανία και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διετέλεσε επίσης Γενικός Διευθυντής Διεύρυνσης στην Κομισιόν. Θα διαδεχθεί τη Χέλγκα Μαρία Σμιντ η οποία είναι Γενική Γραμματέας της ΕΥΕΔ από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας / Πολιτική Διευθυντής της ΕΥΕΔ από το 2011.

"Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στην Χέλγκα Μαρία Σμιντ για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα που έχει επιτύχει ως Γενική Γραμματέας και για την οικοδόμηση της ΕΥΕΔ σε αυτό που είναι σήμερα. Η συμβολή της στην παγκόσμια δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαράμιλλη. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Στέφανο Σαννίνο, ως νέο Γενικό Γραμματέα της ΕΥΕΔ. Φέρνει μαζί του μια μακρά και πλούσια ευρωπαϊκή διπλωματική εμπειρία από την ανώτερη υπηρεσία του τόσο στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στην ιταλική κυβέρνηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλύτερο υποψήφιο για να οδηγήσει την ΕΥΕΔ στη δεύτερη δεκαετία της", δήλωσε σχετικά ο Ζοζέπ Μπορρέλ.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας