Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ, πάνω από 2.900 θάνατοι από COVID-19 σε 24 ώρες

Συνεχίζει η εξάπλωση κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σημειώθηκε χθες εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ, αφού καταγράφηκαν πάνω από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα.

ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Πέμπτη πάνω από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα, απόλυτο εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.900 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θυμάτων στη χώρα ως τώρα, πάντα κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα). Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν "εκτίναξη των κρουσμάτων προς τα πάνω που θα προστεθεί σε αυτή που καταγραφόταν ήδη", όπως το έθεσε ο ανοσολόγος Δρ. Άθονι Φάουτσι.

Οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεπέρασαν δύο φορές το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα τον περασμένο μήνα. Ποτέ όμως δεν είχαν φθάσει στο επίπεδο που καταγράφηκε χθες.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είχε σημειώσει ελαφριά μείωση αμέσως μετά τη γιορτή, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως σε προβλήματα στη συγκέντρωση στοιχείων έπειτα από αυτό το τετραήμερο αργίας για πολλούς, σύμφωνα με ειδικούς.

Εδώ και δύο εβδομάδες οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά το όριο των 2.000 την ημέρα, όπως την άνοιξη, όταν η πανδημία βρισκόταν στο κρεσέντο της. Δεν διαφαίνεται καμιά πιθανότητα βελτίωσης της κατάστασης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που ξεπέρασε την Τετάρτη το όριο των 100.000, για πρώτη φορά, δεν παύει να αυξάνεται.

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται με ταχύτητα στις τέσσερις πολυπληθέστερες πολιτείες (Καλιφόρνια, Φλόριντα, Νέα Υόρκη, Τέξας), σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

Ως εδώ, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο σκληρό πλήγμα από αυτή σε απόλυτα μεγέθη, ανέρχεται σε πάνω από 276.000 νεκρούς επί συνόλου 14,1 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Καναδάς
Η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται στον Καναδά, όπου οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τις 395.576 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τους 12.395 ως το απόγευμα της Πέμπτης, μετέδωσε το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες, καταγράφονταν σε εθνικό επίπεδο 6.044 μολύνσεις ανά 24ωρο κατά μέσον όρο, ενώ γίνονταν 74.596 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να φθάνει το 7,4% από την 22η ως την 28η Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά χθες.

Στο Οντάριο, έπειτα από αρκετές ημέρες με πάνω από 1.700 μολύνσεις, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες ήταν 1.824, ενώ οι αρχές της επαρχίας ανέφεραν αύξηση των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Κεμπέκ, τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι κοντά στο υψηλότερό τους επίπεδο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα, με τις αρχές της επαρχίας να καταγράφουν 1.470 χθες.

Η απόφαση να επιτραπούν συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα ακυρώθηκε από τις αρχές εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων, των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των θανάτων.

Στην επαρχία Αλμπέρτα σημειώθηκε νέο ρεκόρ χθες, με 1.854 μολύνσεις.

Μεξικό
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.030 κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 608 θάνατοι ασθενών με την COVID-19.

Ως αυτό το στάδιο έχουν εξακριβωθεί 1.144.643 μολύνσεις και 108.173 θάνατοι στο Μεξικό, όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ωστόσο πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί στην πραγματικότητα.

Βραζιλία
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 50.434 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 755 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της νότιας Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 175.270 νεκρούς επί συνόλου 6.487.084 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον οποίο καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην υφήλιο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»