Νοσηλεύτρια εκλιπαρεί να μην γίνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ

Κραυγή αγωνίας από μία νοσηλεύτρια σε μονάδα Covid στις ΗΠΑ που κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα, την ώρα που η κατάσταση στα αμερικανικά νοσοκομεία είναι εκρηκτική.

«Εκ μέρους των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δεν μπορούμε να το πολεμήσουμε μόνοι μας» τόνισε η Μόλι Ελίζαμπεθ Φράνσις σε μία ανάρτησή της που έγινε viral στο facebook.

Η νοσοκόμα αποκάλυψε ότι λύγισε μετά την αλλαγή βάρδιας στο νοσοκομείο, την ώρα που οι εισαγωγές αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ του περασμένου Μαρτίου. Ήδη, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για «φυσική καταστροφή» και στις 50 Πολιτείες, ενώ οι πολίτες αγνόησαν τα μέτρα για να συναντηθούν με τους αγαπημένους τους για τη Γιορτή των Ευχαριστιών.

Με καταγωγή από το Δουβλίνο, η Μόλι είναι νοσοκόμα καρδιολογικής κλινικής, που της ανατέθηκαν καθήκοντα στη μονάδα Covid στο Νοσοκομείο St Peter's Hospital στη Νέα Υόρκη.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε σέλφι από το μπάνιο της, που έδειχνε τα σημάδια στο πρόσωπό της, μετά από πολύωρη βάρδια. Όπως έγραψε, όταν μπήκε στο νοσοκομείο, ένιωθε την ενέργεια που δεν είχε νιώσει εδώ και λίγους μήνες.

Μόλις μπήκε στη μονάδα «χωρίς δισταγμό, η νοσοκόμα που με άλλαξε με είδε και μου είπε ότι ο ασθενής στο δωμάτιο ** πεθαίνει. Έτσι απλά». Οι νοσοκόμες το βλέπουν κάθε μέρα και το Covid για κάποιος συνιστά κανονικότητα. «Είχα πόνο στο στομάχι γνωρίζοντας ότι κάποιος από τους πέντε ασθενείς μου θα μπορούσε να πεθάνει μαζί μου το βράδυ».

«Οι ασθενείς φοβούνται»

Η νοσηλεύτρια αποκάλυψε ότι οι ασθενείς φοβούνται και ως νοσοκόμα δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να νιώθουν αβοήθητοι, όταν έχει κάνει όλα όσα μπορεί και να ακούει από τους ασθενείς ότι το μόνο που θέλουν είναι να τελειώσει η περιπέτεια και να πάνε σπίτι.

«Μετά από μια μακρά νύχτα, πήγα στο μπάνιο κι έκλαψα για πρώτη φορά» στα χρόνια που ασκεί το επάγγελμα.

«Έκλαψα επειδή ξέρω τόσους πολλούς ανθρώπους που δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν σοβαρά τη χρήση μάσκας και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Έκλαψα επειδή η ασθένεια επηρεάζει άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Έκλαψα επειδή ο κορωνοϊός δεν επιδεινώνεται, έχει ήδη επιδεινωθεί», έγραψε, προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τόσο άσχημη όσο και του Μαρτίου.

Μην δείτε την οικογένειά σας στις γιορτές

Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα δουν την οικογένειά τους στις γιορτές.

«Οι άνθρωποι που χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς πριν λίγους μήνες και τώρα βλέπω ότι θεωρούν εντάξει να συναντηθούν σε ομάδες για τις διακοπές», έγραψε, αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο για όσους βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους, ειδικά τα Χριστούγεννα. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν θα είναι πιο εύκολο ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με πολύ λίγη αλλά ανθρώπινη επαφή».

«Είμαστε οι νοσηλεύτριές σας. Αγωνιζόμαστε, αλλά έχουμε κουραστεί. Σας παρακαλώ, κάντε όσα πρέπει από την πλευρά σας και θα κάνουμε κι εμείς από τη δική μας», πρόσθεσε.

Η έκκλησή της κοινοποιήθηκε πάνω από 46.000 φορές.

Στις ΗΠΑ, η πανδημία έχει αναζωπυρωθεί, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται και πάλι στα όριά τους. Πλέον, έχουν καταγραφεί 13,5 εκατομμύρια κρούσματα και 268.000 θάνατοι.
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones