Θλίψη για τους θαυμαστές του Star Wars-Πέθανε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον «Darth Vader»

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο David Prowse, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Darth Vader στην πρώτη τριλογία ταινιών Star Wars.

Ο θάνατος του Prowse επιβεβαιώθηκε στο The Hollywood Reporter από τον ατζέντη του Thomas Bowington το Σάββατο το βράδυ, ενώ το πρακτορείο Bowington Management μοιράστηκε τα δυσάρεστα νέα στο Twitter, ανακοινώνοντας το θάνατό του ηθοποιού με «μεγάλη λύπη και θλίψη για εμάς και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνουμε ότι ο David Prowse πέθανε σε ηλικία 85 ετών».

Ο Τζορτζ Λούκας τον είχε δει στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και του πρόσφερε ένα μέρος στο πρώτο Star Wars (1977).

«Ο Λούκας μου είπε, “Έχεις να επιλέξεις από δύο χαρακτήρες στην ταινία”, θυμήθηκε ο Prowse σε μια συνέντευξη του 2016. «Είπε, “Υπάρχει ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Chewbacca, ο οποίος είναι σαν ένα τεράστιο αρκουδάκι, ή εναλλακτικά, υπάρχει ο βασικός κακό;”. Λοιπόν, δεν υπάρχει επιλογή, υπάρχει; Σας ευχαριστώ πολύ, θα πάρω τον ρόλο του κακού».

Ο Prowse δεν συνειδητοποίησε ότι το κεφάλι και το πρόσωπό του θα καλύπτονταν από αυτό το εμβληματικό κράνος και τη μάσκα εμπνευσμένη από τους Σαμουράι ή ότι η στολή του, φτιαγμένη από υαλοβάμβακα και δέρμα, θα ζύγιζε 40 κιλά και θα ήταν εξαιρετικά, άβολα ζεστό.

«Μόλις τοποθετήθηκε [η μάσκα], έγινα σχεδόν τυφλός και η θερμότητα που δημιουργήθηκε από το κοστούμι ταξίδεψε προς τα πάνω», έγραψε στα απομνημονεύματά του του του 2005, Straight From the Force's Mouth.

Ο Prowse έλεγε τις ατάκες του με την προφορά από την West Country κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Λονδίνο, και η Κάρι Φίσερ του έδωσε το παρατσούκλι «Darth Farmer» λόγω του αγροτικού του τόνου. Είπε ότι συνειδητοποίησε ότι η φωνή του ήταν δύσκολο να διακριθεί μέσω της παχιάς μάσκας, αλλά του είπαν ότι ο διάλογός του θα προστεθεί στη συνέχεια.

Αλλά μήνες αργότερα, πίσω στις ΗΠΑ, ο Λούκας έβαλε τη βαθιά φωνή του Τζέιμς Έρλ Τζόουνς στη διαδικασία του post production. «Νομίζω ότι ο Τζόουνς έκανε υπέροχη δουλειά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα την έκανα εξίσου καλά, αν μου δινόταν η σωστή ευκαιρία», είχε δηλώσει ο Prowse.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και η απειλητική, βαθιά αναπνοή του Vader δεν πραγματοποιήθηκε από τον Prows, αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή ήχου Ben Burtt, ο οποίος ηχογράφησε τον εαυτό του μέσω ενός αναπνευστήρα κατάδυσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Δεκαπεντάχρονος ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα στο Σίδνεϊ
Νέο βίντεο από τη στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν drones και πυραύλους
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης