Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Στη δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου θα έχουμε το εμβόλιο κορωνοϊού»

  24/11/2020 23:02
«Στη δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου θα έχουμε το εμβόλιο κορωνοϊού»

«Στη δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου θα έχουμε το εμβόλιο κορωνοϊού»

  24/11/2020 23:02
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι παγκόσμιοι φορείς της υγείας ώστε να ανάψει το πράσινο φως για τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Σε μια σημαντική και συνάμα ενθαρρυντική ανακοίνωση προχώρησε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ρομπέρ Ρέντφιλντ, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμες τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
 
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 6,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα κυκλοφορήσουν κατά το πρώτο κύμα της διανομής, αφότου ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δώσει την έγκρισή του.
 
«Τα νέα από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά», διεμήνυσε στο δίκτυο Fox News ο κ. Ρέντφιλντ.
 
«Θα πρέπει όμως να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες», επεσήμανε ο αξιωματούχος της υγείας, εστιάζοντας στην αξία της συνέχισης εφαρμογής των μέτρων.
 
Την έναρξη διανομής του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, έκανε, νωρίτερα, γνωστή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, την οποία συνυπογράφουν οι επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ο καθηγητής Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του, Εζλέμ Τουρέτσι.
 
Στην ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που παράγεται από την BioNTech και την Pfizer θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου.
 
Σύμφωνα με τη δήλωση του Αζάρ, η σχετική μονάδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «θα συναντηθεί αυτήν την ημερομηνία για την χορήγηση άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου».
 
«Εάν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να διανείμουμε το εμβόλιο αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου» είπε ο Αζάρ και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να διανείμουν το εμβόλιο σε 64 περιφέρειες στις ΗΠΑ εντός 24 ωρών μετά την έγκριση του FDA.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας