Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκινά η χαλάρωση των περιορισμών στη Γαλλία-Πότε θα αρθεί το lockdown

  24/11/2020 21:36
Ξεκινά η χαλάρωση των περιορισμών στη Γαλλία-Πότε θα αρθεί το lockdown

Ξεκινά η χαλάρωση των περιορισμών στη Γαλλία-Πότε θα αρθεί το lockdown

  24/11/2020 21:36
Διάγγελμα στον γαλλικό λαό, αναφορικά με τα επόμενα βήματα της χώρας του στη μάχη με τον κορωνοϊό, απευθύνει ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.
 
«Οι προσπάθειές όλων μας απέδωσαν» εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος συμπληρώνοντας όμως: «επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη Γαλλία, όπως και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο (…) πρέπει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας».
 
Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».
 
Τι θα αλλάξει: Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. Από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
 
Επίσης, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.
 
Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ.
 
Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις 25 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.
 

Πηγή: in.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας