Επικυρώθηκε και στην Πενσιλβάνια η νίκη Μπάιντεν

Επισφραγίστηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν και στην Πενσιλβάνια που επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ανακηρύσσοντας την επικράτηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.
 
«Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης για τη λίστα των εκλεκτόρων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις» ανέφερε μέσω του Twitter ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας, Τομ Γουλφ.
 
Με την επικύρωση αυτή ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια.
 
Η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν επισφραγίστηκε, πριν από λίγες ώρες, και στο Μίσιγκαν.
 
Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε, πριν από λίγο καιρό, αγωγή στο Μίσιγκαν, επικαλούμενο νοθεία στην εκλογική διαδικασία.
 
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ύστερα από συνεδρίαση ειδικής επιτροπής, που απαρτίζεται από δύο Ρεπουμπλικανούς και δύο Δημοκρατικούς.
 
Ο Μπάιντεν κερδίζει την αμφίρροπή πολιτεία του Μίσιγκαν και τους 16 εκλέκτορες.
 
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή και η πολιτεία της Τζόρτζια ανακοίνωσε την επικράτηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών.
 
Ο Πούτιν αρνείται, ακόμα, να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν
Δεν μοιάζει διατεθειμένος να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αν δεν μπει ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση» και παρά το γεγονός πως την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε διάθεση αναγνώρισης της ήττας του, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει η μετάβαση στα νέα δεδομένα.
 
Το Κρεμλίνο δήλωσε πριν μερικές ώρες ότι «τίποτα δεν άλλαξε» παρά το γεγονός πως ο Τραμπ διέταξε την ομοσπονδιακή υπηρεσία που επιβλέπει τη μετάβαση να ξεκινήσει επίσημα τις απαραίτητες διαδικασίες.
 
Σε παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση στις 22 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει κρυφό κίνητρο, ότι μας αρέσει κάποιος ή ότι μας αρέσει κάποιος», αρνούμενος ακόμα να δώσει συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο.
 
«Περιμένουμε απλώς ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση», είπε, προσθέτοντας ότι τα συγχαρητήριά του δεν θα άλλαζαν την τεταμένη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών. «Δεν μπορείς να χαλάσεις μια χαλασμένη σχέση», είπε.
 
Η εντολή του προέδρου των ΗΠΑ για έναρξη της διαδικασίας μετάβασης «δεν είναι αρκετή», δήλωσε την Τρίτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το TASS.
 
«Οι αναθεωρήσεις και οι επαναμετρήσεις σε ορισμένες πολιτείες συνεχίζονται και χωρίς την ολοκλήρωσή τους, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορούν να ανακοινωθούν επίσημα», είπε.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία