Η συγκλονιστική ιστορία της Μάικι-Ο τρανσέξουαλ που ήθελε να γίνει μάνα και… θα γίνει

Ένας τρανσέξουαλ έφηβος που γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα και μεγάλωσε ως αγόρι έχει μείνει έγκυος, αφού μετά από εξετάσεις αποκαλύφθηκε ότι έχει επίσης λειτουργικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Η 18χρονη Μάικι Τσάνελ, από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, ένιωθε από νωρίς ότι ήταν διαφορετική από τα αγόρια με τα οποία μεγάλωσε, παρά το ότι και η ίδια μεγάλωσε ως αγόρι από την οικογένειά της.

Κατά λάθος… αγόρι

Ενώ ήταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας της, οι εξετάσεις έδειχναν ότι η Μάικι θα γεννηθεί κορίτσι. Οι γιατροί και οι γονείς της σοκαρίσθηκαν όμως όταν γεννήθηκε με αρσενικά γεννητικά όργανα. Για την ίδια πάλι ήταν κάτι προφανές πως όσο μεγάλωνε ήταν και ένιωθε διαφορετική από τα άλλα παιδιά: «Ήταν προφανές σε όλους ότι ήμουν από την αρχή διαφορετικός. Στην ηλικία των πέντε, έπαιζα με τα πορτοφόλια της θείας μου και φορούσα το κραγιόν της μαμάς μου. Δεν ένιωσα ποτέ σαν αγόρι. Ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και ποτέ δεν πέρασα πραγματικά την εφηβεία των αγοριών. Έχω μόνον ελάχιστες τρίχες στο πρόσωπό μου. Το σώμα μου είχε πάντα γυναικείο σχήμα, με γοφούς και γλουτούς. Δέχθηκα πολύ bullying στο σχολείο, όλοι μου έλεγαν ότι ήμουν φρικιό και τραβεστί, από την τρίτη Δημοτικού, πριν ακόμη καταλάβω τι πραγματικά σήμαινε αυτό…», λέει σήμερα.

Όταν έκλεισε τα δεκατρία της χρόνια, η Μάικι αναπροσδιορίστηκε ως ομοφυλόφιλος και αργότερα αναρωτήθηκε μήπως ήταν τρανσέξουαλ. Πέρυσι, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας οπότε και αποκαλύφθηκε ότι είχε… εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα: «Είχα ένα παράξενο συναίσθημα μετά την ούρηση και μετά το σεξ, οπότε το έψαξα λίγο παραπάνω. Όταν πήγα για υπέρηχους, μου είπαν ότι είχα τράχηλο, ωοθήκες, μήτρα και σάλπιγγα και πως θα μπορούσα να μείνω έγκυος αν το ήθελα. Πραγματικά νόμιζα ότι ήταν αστείο. Δεν ήξερα καν ότι αυτό ήταν δυνατό. Τότε μου έδειξαν τη μήτρα μου στην οθόνη…».

Η Μάικυ διαγνώστηκε με σύνδρομο Persistent Müllerian duct (PMDS), μια σπάνια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει εξωτερικά ανδρικά γεννητικά όργανα, αλλά εσωτερικά γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Παρόλο που τα άτομα που διαγιγνώσκονται με PMDS συνήθως δεν έχουν κολπικό άνοιγμα, μπορούν να διαπιστώσουν την κατάσταση μέσω αίματος στα ούρα ή στο σπέρμα - κάτι που συμβαίνει στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο δεν έχει διαγνωστεί μέχρι την εφηβεία.

«Υπάρχουν κι άλλες ζωές πέρα από αυτές που έχετε μάθει να κοιτάζετε…»

Ένας άντρας που διαγνώστηκε με PMDS το 2015 είχε πει ότι είδε αίμα στα ούρα του και πήγε στον γιατρό, ο οποίος τον προειδοποίησε πως θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Όταν όμως αυτά τα τεστ βγήκαν αρνητικά, περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν… εμμηνόρροια ως αποτέλεσμα των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων του. Ο εν λόγω άντρας - ο οποίος ποτέ δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του - ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε υστερεκτομή μετά από συμβουλές των γιατρών, οι οποίοι τον προειδοποίησαν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρούς και απειλητικούς κινδύνους για την υγεία εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Η ίδια συμβουλή δόθηκε και στην Μάικι μετά τη διάγνωσή της. Ωστόσο, αφού διαπιστώθηκε πως τα αρσενικά αναπαραγωγικά της όργανα ήταν στείρα, αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να πετάξει την ευκαιρία να συλλάβει το παιδί της προτού υποβληθεί στη διαδικασία υστερεκτομής.

Όπως λέει η ίδια: «Τα άτομα με PDMS είναι ευαίσθητα στον καρκίνο και στους όγκους και ο κίνδυνος μειώνεται μόνο εάν υποβληθούν σε υστερεκτομή. Τα αρσενικά μου όργανα είναι στείρα, αλλά μου είπαν ότι οι ωοθήκες μου λειτουργούσαν. Για μερικές εβδομάδες ήμουν σε κατάσταση σοκ. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να αποκτήσω παιδί εκτός αν εγώ η ίδια το κυοφορούσα και μάλιστα σύντομα. Ήξερα πάντα ότι ήθελα να αποκτήσω παιδιά. Όταν ήμουν μικρό παιδί συνήθιζα να παίζω με κούκλες-μωρά και πάντα έβλεπα στο μέλλον τα δικά μου. Έτσι, αποφάσισα να προσπαθήσω να μείνω έγκυος».

Μετά από αυτό η Μάικι υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων γονιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του ICSI που περιλαμβάνει την έγχυση σπέρματος του δότη απ’ ευθείας στο ωάριο της γυναίκας για να γονιμοποιήσει το έμβρυο. Λόγω του ότι η Μάικι δεν είχε κολπικό άνοιγμα, εμφυτεύθηκαν τρία γονιμοποιημένα έμβρυα στην σάλπιγγά της μέσω της κοιλιακής κοιλότητας και σήμερα διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της: «Μου είπαν ότι υπήρχε μόνο ένα 20% πιθανότητα να πετύχει, αλλά πέτυχε. Στην αρχή ήμουν σοκαρισμένη αλλά και χαρούμενη. Σήμερα, δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να γίνω γονιός. Οι γονείς μου δεν ήταν πολύ κοντά μου όταν ήμουν παιδί, οπότε θέλω να είμαι ο γονιός που δεν μπορούσαν να είναι εκείνοι για μένα. Θέλω πραγματικά να είμαι εκεί για το παιδί μου. Θέλω να είμαι εκεί για τα πάντα, από το πρώτο βήμα έως την πρώτη λέξη, στο σχολείο, στις διακοπές, στην αποφοίτηση από το κολέγιο… Θέλω να είμαι υποστηρικτική σε όλα τα επίπεδα και σε οτιδήποτε επιλέξει στη ζωή του».

Καθώς της χορηγήθηκαν οιστρογόνα για να βοηθήσουν στην εγκυμοσύνη της, η Μάικι λέει ότι σήμερα αισθάνεται περισσότερο γυναίκα από ποτέ. Όπως υποστηρίζει, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και την ιατρική κοινότητα για το PMDS αλλά και να «σπάσει» τα κοινωνικά στίγματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα όσον αφορά στην επιλογή της ταυτότητας βάσει φύλου: «Κανείς δεν μιλάει πραγματικά για αυτή τη σπάνια περίπτωση, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν ακούσει ποτέ. Δεν έχει γίνει ευρεία έρευνα για αυτό και δεν υπάρχουν πολλές σχετικές εξετάσεις και συχνά αυτό το σύνδρομο βρίσκεται κατά τύχη, όπως στην περίπτωσή μου. Λέγοντας την ιστορία μου, προσπαθώ να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Να το κάνω να δει πως υπάρχουν κι άλλες ζωές πέρα από αυτές που έχει μάθει να κοιτάζει…»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία