Mειώνει τις μέρες καραντίνας για αυτούς που φτάνουν στη χώρα η Αγγλία

Οι αεροπορικές και οι λοιπές εταιρείες της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας ζητούσαν την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου εδώ και μήνες, καθώς έχουν υποστεί καταστροφικές συνέπειες από τον κανονισμό για τήρηση καραντίνας 14 ημερών, ο οποίος λειτουργεί αποτρεπτικά γι' αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν.

Μειώνεται το διάστημα της καραντίνας στην Αγγλία
«Η κίνηση αυτή θα προσφέρει την ασφάλεια σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν να κάνουν κράτηση για διεθνείς πτήσεις, γνωρίζοντας ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους και να τεθούν σε απομόνωση για μικρότερο χρονικό διάστημα αν είναι αρνητικό το τεστ τους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νέο σχέδιο θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες που δεν βρίσκονται στον κατάλογο της κυβέρνησης με τις ασφαλείς χώρες όσον αφορά τον νέο κορωνοϊό, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και ένας αριθμός άλλων μεγάλων προορισμών που είναι συνήθως πολύ δημοφιλείς μεταξύ των Βρετανών τουριστών.

Ικανοποίηση στις αεροπορικές με την απόφαση
«Με αυτήν την ανακοίνωση υπάρχει πλέον φως στην άκρη του τούνελ όχι μόνον για τους αερομεταφορείς και τις αεροπορικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για τους καταναλωτές που θέλουν να φύγουν για τα Χριστούγεννα και αργότερα», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Airlines UK Τιμ Άντερσλεϊντ.

Όσοι ταξιδέψουν στην Αγγλία αεροπορικώς, με πλοίο ή τρένο από τις 15 Δεκεμβρίου και θέλουν να επωφεληθούν του σχεδίου αυτού θα πρέπει να κάνουν κράτηση για ένα διαγνωστικό τεστ σε έναν ιδιωτικό πάροχο από αυτούς που περιλαμβάνονται σε έναν εγκεκριμένο από την κυβέρνηση κατάλογο προτού ταξιδέψουν, όπως επίσης και να συμπληρώσουν την αίτηση που επιτρέπει τον εντοπισμό τους. Οι ίδιοι θα πρέπει να πληρώσουν για το τεστ που θα κάνουν αφού τηρήσουν καραντίνα πέντε ημερών μετά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Από αυτούς που αποφασίζουν να μην κάνουν το τεστ θα εξακολουθήσει να απαιτείται να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες. Η British Airlines ανακοίνωσε ότι το νέο αυτό σχέδιο αποτελεί «ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι προγραμματίζει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα δοκιμών που διεξάγει η ίδια ανάμεσα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, τα οποία θα δείξουν, σύμφωνα με αυτήν, πως ένα στιβαρό σύστημα διαγνωστικών τεστ πριν από την αναχώρηση θα εξάλειφε εντελώς την ανάγκη για καραντίνα.

Η βρετανική κυβέρνηση σημείωσε επίσης ότι θα προσφέρει νέα οικονομική υποστήριξη για τις εμπορικές πτήσεις και το προσωπικό εδάφους στην Αγγλία τη νέα χρονιά με ανώτατο όριο τις 8 εκατ. στερλίνες (περίπου 9 εκατ. ευρώ) ανά μέρος.

«Το νέο αυτό πακέτο στήριξης για τα αεροδρόμια, μαζί με το νέο καθεστώς για τα τεστ στις αφίξεις από διεθνείς προορισμούς, θα βοηθήσει τον (αεροπορικό) τομέα να απογειωθεί ξανά καθώς θα επανερχόμαστε με καλύτερο τρόπο από την πανδημία», σημειώνει στην κυβερνητική ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία