Υγιής δηλώνει από την καραντίνα ο Τζόνσον-Μιλά για εμβόλιο ίσως και πριν τις γιορτές

Απολύτως υγιής δήλωσε με βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση στην Ντάουνινγκ Στριτ από χθες μετά από επαφή που είχε με φορέα του κορωνοϊού.

«Δεν έχει σημασία που όλοι κάναμε κοινωνικές αποστάσεις, δεν έχει σημασία που είμαι υγιής σαν βράχος (“σαν σκύλος χασάπη”), αισθάνομαι υπέροχα, τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι το ίδιο στις ίδιες συνθήκες.

»Δεν έχει σημασία που είχα την ασθένεια και σκάω από αντισώματα. Πρέπει να διακόψουμε τη μετάδοση της ασθένειας και ένας από τους τρόπους που πρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα είναι με αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες όταν έρθει σε επικοινωνία μαζί σου το πρόγραμμα ελέγχων και ιχνηλάτησης του NHS», είπε ο κ. Τζόνσον, ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται από το γραφείο του με τηλεδιασκέψεις.

Ο ίδιος πρόσθετε ότι είναι γεμάτος αισιοδοξία και πίστη, καθώς πέρα από την «τεχνική» της καραντίνας πλέον «έχουμε επίσης στη διάθεσή μας δύο γιγάντια γάντια του μποξ για να βαρέσουμε τον εχθρό μας και να τον υποτάξουμε».

Όπως εξήγησε ο κ. Τζόνσον, αυτά τα γάντια είναι τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ πλευρικής ροής, με δεκάδες εκατομμύρια να είναι ήδη διαθέσιμα, καθώς και η προοπτική ενός εμβολίου.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, ελπίζει η διάθεση του εμβολίου σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται να αρχίσει «ίσως ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα».

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε το πρωί της Πέμπτης συνάντηση με Συντηρητικούς βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Λι Άντερσον από την περιοχή του Νότιγχαμ, ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε θετικός στο κορωνοϊό.

Πλέον ο Βρετανός ηγέτης πρέπει να μείνει σε απομόνωση για 14 ημέρες από την ημέρα επαφής με τον φορέα, δηλαδή έως τις 26 Νοεμβρίου.

Ο κ. Άντερσον είχε αναρτήσει την Πέμπτη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό Τζόνσον να στέκεται χωρίς μάσκα δίπλα του, ελαφρώς απομακρυσμένος αλλά όχι δύο μέτρα μακριά όπως απαιτούν οι κανόνες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επέμεινε ότι η συνάντηση έγινε με βάση τους κανονικούς προστασίας από την COVID-19.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)