Τεστ κορωνοϊού θα κάνουν όσοι βρέθηκαν στην κηδεία του προέδρου της Samsung στη Νότια Κορέα

Να κάνουν εξέταση για κορωνοϊό καλούνται περίπου 1.000 άνθρωποι που παρέστησαν στην κηδεία του προέδρου της Samsung Λι Κουν Χι, καθώς εντοπίστηκε ότι ένας εκ των παρόντων διαγνώστηκε θετικός στον SARS-CoV-2.
 
Ο «ασθενής μηδέν» είναι δημοσιογράφος τοπικού μέσου που είχε καλύψει την κηδεία του προέδρου της Samsung παρουσίασε συμπτώματα δύο ημέρες μετά και εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον ιό τη Δευτέρα, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές. Τουλάχιστον έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων δύο συνεργατών και δύο μελών της οικογένειας του εκλιπόντος συνδέθηκαν με την θετική διάγνωση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις αρχές.
 
Τέσσερις ημέρες διήρκησαν οι επικήδειες τιμές
Για τέσσερις μέρες πολλοί άνθρωποι απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Samsung σε χώρο στον οποίο μπορούσαν να παρευρίσκονται 50 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα βάσει του μέτρου που ισχύει στους δημόσιους χώρους για τον έλεγχο της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
 
Ο αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Κβακ Τζιν διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι κανένα κρούσμα δεν έχει μέχρι στιγμής συνδεθεί με το γραφείο τελετών στο Ιατρικό Κέντρο Samsung, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου, ο οποίος φορούσε μάσκα στην κηδεία.
 
Σε αυτούς που παρευρέθηκαν στην κηδεία περιλαμβάνονται πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων, πολιτικοί και υψηλόβαθμοι συνεργάτες της προεδρίας.
 
Μεταξύ αυτών από τους παρευρισκόμενους που έχουν ήδη εξεταστεί και βρέθηκαν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό μετά την κηδεία συγκαταλέγονται ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Κιμ Χιούν Τσονγκ και ο κυβερνήτης της Τζετζού Βον Χι Ριόνγκ, σύμφωνα με την προεδρία και τις αρχές της Τζετζού.
 
Η Νότια Κορέα υιοθέτησε μια επιθετική πολιτική υποβολής σε τεστ και ιχνηλάτησης για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η οποία στέφθηκε με επιτυχία στις αρχές της πανδημίας, αλλά αντιμετωπίζει τώρα μια επανεμφάνιση νέων κρουσμάτων, τα οποία ανήλθαν σε περίπου 100 την τελευταία εβδομάδα.
 
Η Νότια Κορέα κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 125 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 27.050 ο συνολικός αριθμός τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Αυτοί που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται συνολικά σε 475 σε όλη τη χώρα.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα