Κατηγορεί τον Μακρόν με... ελληνικό βίντεο η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Το βίντεο το οποίο δημοσιεύεται και με ελληνικούς υπότιτλους ξεκινά κατηγορώντας τον Μακρόν ότι εξέδωσε θρησκευτική οδηγία κατά του Ισλάμ, ενώ σε φωτογραφία εμφανίζεται ο Γάλλος Πρόεδρος φορώντας ένα σαρίκι. Ο αφηγητής συνεχίζει αναφέροντας ότι οι μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο είναι οργισμένοι και μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, ενώ αναφέρεται και στο Charlie Hebdo λέγοντας ότι εμφανίζεται ως «προπύργιο της ελευθερίας του λόγου» και αναδημοσιεύει τα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ «για να προσελκύσει την προσοχή».
 
Ο αφηγητής, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται φορώντας φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, τονίζει ότι «η σημερινή είδηση δεν αφορά μόνο τον Γάλλο πρόεδρο, ή μία διπλωματική λογομαχία, μία κίνηση μποϊκοτάζ ή ένα σατιρικό περιοδικό. Το σημερινό μας θέμα είναι το πρόβλημα της Ευρώπης με το Ισλάμ». Ο αφηγητής αναφέρει αναφέρει μάλιστα ότι «το πρόβλημα δεν αντικατοπτρίστηκε μόνο σαν ασέβεια, ένταση και έχθρα προς τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μετατράπηκε σε αστυνομική βία, διάκριση και κήρυξη ως αποδιοπομπαίο τράγο και πρόκληση κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού μέσα στην Ευρώπη.
Το βίντεο επικρίνει έντονα τις πρόσφατες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν και κατηγορεί επίσης τη Γαλλία ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων. «Συσχετίζοντας το Ισλάμ περιεκτικά με την βία και την τρομοκρατία έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τα χαλάλ τρόφιμα ως μία επίθεση κατά της ενότητας της Γαλλίας», λέει ο αφηγητής που χαρακτηρίζει τις κρίσεις στις ισλαμικές χώρες «υποπροϊόντα της αποικιοκρατίας και της αποικιοκρατικής τάξης που διήρκεσαν αιώνες».

Κατηγορεί ακόμη τον Μακρόν για «κατευθυνόμενη, σοβινιστική, γεμάτη μίσος ρητορική» και ότι επιτίθεται κατά του Ισλάμ για να πάρει ψήφους στις εκλογές του 2022, «δίνοντας στην ακροδεξιά αυτό που θέλει».
 
«Ο Μακρόν πρέπει να σώσει τους μουσουλμάνους στη χώρα του από τη ραγδαία αυξανόμενη και συστηματική διάκριση που αντιμετωπίζουν στη δήθεν χώρα της ελευθερίας, ισότητας και αδερφοσύνης», αναφέρει επίσης το βίντεο και καταλήγει: «Αλλά το πρόβλημα της Γαλλίας με το Ισλάμ δεν περιορίζεται με τον Μακρόν. Η χώρα η οποία δώρισε στον κόσμο τους κανόνες καλής συμπεριφοράς όταν τίθεται το θέμα το Ισλάμ συμπεριφέρεται σαν να της λείπει τελείως η ευγένεια. Και ο Μακρόν δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που προσπαθεί να "σώσει το Ισλάμ"».
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία