Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ψηφίζουν και οι... νεκροί στις ΗΠΑ-Μπάχαλο για το αν μετρούν οι ψήφοι τους

  31/10/2020 22:20
Ψηφίζουν και οι... νεκροί στις ΗΠΑ-Μπάχαλο για το αν μετρούν οι ψήφοι τους

Ψηφίζουν και οι... νεκροί στις ΗΠΑ-Μπάχαλο για το αν μετρούν οι ψήφοι τους

  31/10/2020 22:20

H Amber Pflughoeft ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές, όπως επιθυμούσε διακαώς, με επιστολική ψήφο από τα μέσα του Σεπτέμβρη και ενώ έδινε πολύ μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο πήγαινε καλά, εν συνεχεία, μετά από λίγες ημέρες, η κατάστασή της χειροτέρεψε και στο τέλος του μήνα πέθανε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στο Ουισκόνσιν, στην Πολιτεία της, η ψήφος της δεν μπορεί να μετρήσει στην τελική καταμέτρηση. Η μεγάλη επιθυμία της Amber θα μείνει ανολοκλήρωτη.

Ομως, σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, η ψήφος των ανθρώπων που εν τέλει πεθαίνουν πριν από τη διενέργεια των εκλογών μετρά κανονικά. Και εφέτος, που η επιστολική ψήφος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω της πανδημίας (υπολογίζεται ότι έχουν ήδη ψηφίσει 90εκ Αμερικανοί) είναι πιθανό να παίξει κάποιο ρόλο και η ψήφος των...νεκρών!

Σε πολιτείες στις οποίες το αποτέλεσμα θα κρίνει και την τελική επικράτηση (Βόρεια Καρολίνια, Πενσυλβάνια) οι επιστολικές ψήφοι ανθρώπων που τελικά πεθαίνουν δεν μετρούν. Σε άλλες όμως, όπως στην Αριζόνα, τη Φλόριδα και το Οχάιο, μετρούν κανονικά.

Καταλαβαίνει κανείς ότι δημιουργείται μέγα θέμα το οποίο φρόντισε να αναδείξει το CNN. Και ήδη έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν από τον κορονοϊό ενώ είχαν προλάβει να ψηφίσουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Marvin Thielman, 84χρονου που έμενε σε μία μικρή πόλη κοντά στο Μιλγουόκι και εξέπνευσε από τον covid-19 αφού είχε προλάβει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο, σύμφωνα με τη σύζυγό του είχε μεγάλη αδυναμία.

Πηγή: news247.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας