Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σοκαρισμένοι οι «27» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία-Η κοινή δήλωση

  29/10/2020 20:00
Σοκαρισμένοι οι «27» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία-Η κοινή δήλωση

Σοκαρισμένοι οι «27» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία-Η κοινή δήλωση

  29/10/2020 20:00
Κοινή δήλωση στήριξης στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις υιοθέτησαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι συνέρχονται απόψε με ψηφιακά μέσα.

Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που υιοθέτησαν οι 27 αναφέρουν: "Εμείς, Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία".

"Καταδικάζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες", τονίζουν.

"Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, με το γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας - στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού", σημειώνουν.

"Καλούμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ κοινοτήτων και θρησκειών και όχι το διαχωρισμό", καταλήγουν.
 
Αποτροπιασμό εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την επίθεση στη Νίκαια, αλληλεγγύη στo Μακρόν
 
Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στη Νίκαια σήμερα εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αισθάνομαι «αποτροπιασμό και λύπη για την επίθεση στη Νίκαια σήμερα το πρωί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη γαλλική γλώσσα.

Απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν «και στους Γάλλους φίλους μας», προσθέτει ότι «μοιραζόμαστε τον πόνο σας και στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα σας».

«Είμαστε ενωμένοι ενάντια στο μίσος και την τρομοκρατία. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», καταλήγει.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας