Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Εισαγγελία της Αγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

  28/10/2020 12:48
Η Εισαγγελία της Αγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

Η Εισαγγελία της Αγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

  28/10/2020 12:48

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το τελευταίο σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω. Ο Προφήτης».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, με ανάρτηση του στο twitter έκανε λόγο για «προϊόν αρρωστημένες νοοτροπίας» και καταδίκασε το περιεχόμενου του σκίτσου. «Καταδικάζουμε έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού, το οποίο δεν έχει ιερό, όσιο και σεβασμό στις αξίες και τον Πρόεδρο μας. Αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθνισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμο και ελευθερία έκφρασης.

Ο σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων χωρίς ηθική και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα. Η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις, μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτή την αήθη δημοσίευση», σημειώνει ο Καλίν. 

Νωρίτερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, χαρακτήρισε «κουρέλι» το γαλλικό περιοδικό. «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω τη λυπηρή δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτή την ντροπή».

Πηγή: iefimerida.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας