Δευτέρα 30 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι πρεσβευτές των ΚΜ συμφώνησαν ομόφωνα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις βγια το πρόγραμμα EU4Health

  21/10/2020 15:21
Οι πρεσβευτές των ΚΜ συμφώνησαν ομόφωνα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις βγια το πρόγραμμα EU4Health

Οι πρεσβευτές των ΚΜ συμφώνησαν ομόφωνα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις βγια το πρόγραμμα EU4Health

  21/10/2020 15:21
Οι πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα ομόφωνα για την εντολή να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα EU4Health (2021-2027). Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ισχυρή απάντηση στην πανδημία COVID-19, αλλά διατηρεί επίσης εστίαση σε μακροπρόθεσμες δράσεις της ΕΕ στον τομέα της υγείας. Στόχος του είναι να βελτιώσει τη δημόσια υγεία στην ΕΕ και να κάνει την Ένωση καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στον τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η ΕΕ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο μιας μείζονος απειλής για την υγεία στις οικονομίες των κρατών μελών και την ευημερία των πολιτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-21 Ιουλίου 2020, ο προϋπολογισμός που προτείνεται στην εντολή του Συμβουλίου 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι τετραπλάσιος από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος προγράμματος για την περίοδο 2014-2020.

Η θέση του Συμβουλίου προβλέπει έναν ισχυρό μηχανισμό διακυβέρνησης που επιτρέπει την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Στοχεύει επίσης στην αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων παραδοσιακών θεμάτων δημόσιας υγείας, όπως η πρόληψη και η θεραπεία μεταδοτικών και μη μεταδοτικών ασθενειών, ιδίως του καρκίνου, η βελτίωση της ψυχικής υγείας και της μακροχρόνιας περίθαλψης και τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία.

Το πρόγραμμα EU4Health στοχεύει στη συμπλήρωση των εθνικών πολιτικών των κρατών μελών και στην προώθηση του συντονισμού μεταξύ τους προκειμένου να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία σε ολόκληρη την Ένωση με:

- προστασία των ανθρώπων στην Ένωση από σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία,
- βελτίωση της διαθεσιμότητας προϊόντων υγείας και προϊόντων που σχετίζονται με κρίσεις,
- ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας,
- αύξηση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και
- ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παγκόσμια υγεία.
 
Πηγή: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας