Δευτέρα 30 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιστήμονες αναπτύσσουν τεστ αναπνοής, θα εντοπίζει τον ιό σε ένα λεπτό

  21/10/2020 14:17
Επιστήμονες αναπτύσσουν τεστ αναπνοής, θα εντοπίζει τον ιό σε ένα λεπτό

Επιστήμονες αναπτύσσουν τεστ αναπνοής, θα εντοπίζει τον ιό σε ένα λεπτό

  21/10/2020 14:17

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιήσει βιοδείκτες του κορωνοϊού - αέρια που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2- στην ανάσα μολυσμένων ατόμων κι όπως λένε θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν για την ανίχνευση του ιού – που είναι πέντε φορές φονικότερος από εκείνον της γρίπης - με μια εξέταση, κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι θα πρέπει να φυσούν μέσα σ’ έναν σωλήνα – δηλαδή κάτι σαν αλκοτέστ.

Εκατοντάδες δείγματα ελήφθησαν από ασθενείς της Covid-19 που νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο Μέιρ στο Κφαρ Σαμπά του Ισραήλ, αλλά και από στρατιώτες μολυσμένους με τον ιό, και στη συνέχεια τα ανέλυσε η εταιρεία Scentech, που φέρεται να εντόπισε τους συγκεκριμένους βιοδείκτες. «Ελπίζουμε να ετοιμάσουμε ένα τεστ, που θα είναι αξιόπιστο, σημαντικά φτηνότερα και ταχύτερο σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας, Ντρου Μόρις.

Ανάλογο διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει τον περασμένο Ιούλιο και μια άλλη ισραηλινή εταιρεία. Η NanoScent είπε ότι οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης - κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι εκπνέουν σε μια μικρή σακούλα, που συνδέεται με μηχάνημα το οποίο αναζητά χαρακτηριστικές οσμές που απελευθερώνει ο ιός – έδειξαν ότι ήταν ακριβής κατά 85%.

Πηγή: iefimerida.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας