Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νεκροί άλλοι 26 Αρμένιοι στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

  29/09/2020 09:43
Νεκροί άλλοι 26 Αρμένιοι στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Νεκροί άλλοι 26 Αρμένιοι στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

  29/09/2020 09:43

Ακόμη 26 Αρμένιοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην αμφισβητούμενη αυτή περιοχή του Καυκάσου. 

Τη Δευτέρα, οι μάχες κλιμακώθηκαν μεταξύ των Αζέρων και των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς οι δύο πλευρές σφυροκοπούσαν η μία την άλλη με πυραύλους και πυροβολικό, στις σφοδρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Οποιαδήποτε ενέργεια προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο θα μπορούσε να σύρει στη σύγκρουση τις μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις, τη Ρωσία και την Τουρκία. Η Μόσχα έχει συνάψει αμυντική συμμαχία με την Αρμενία, η οποία παρέχει υποστήριξη ζωτικής σημασίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και αποτελεί τη σύνδεσή του με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Άγκυρα στηρίζει τους δικούς της «συγγενείς», τους τουρκογενείς Αζέρους.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, o Ερντογάν έχει στρατολογήσει αρκετές χιλιάδες τζιχαντιστές από την Συρία, τους οποίους, αφού εξόπλισε, στέλνει στο μέτωπο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα.

Πηγή: cnn.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας