Μέτρα σε ολόκληρη πόλη και… οργή για 26χρονη-Ταξίδεψε στην Ελλάδα και σκόρπισε τον ιό

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν στη Βαυαρία με μια 26χονη Αμερικανίδα η οποία «σκόρπισε» τον κορωνοϊό με επισκέψεις σε μπαρ και μπυραρίες αν και θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, εργάζεται σε ξενοδοχείο για Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία και είχε επιστρέψει στη χώρα μετά από ταξίδι στην Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης η γυναίκα υποβλήθηκε σε τεστ στις 8 Σεπτεμβρίου αφού παρουσίασε συμπτώματα ύποπτα για Covid-19. Αν και της δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, η ίδια όχι μόνο τις αγνόησε αλλά βγήκε για βόλτα σε μπαρ και μπυραρίες. Το επόμενο πρωί το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την ανεύθυνη συμπεριφορά της Αμερικανίδας ήταν να προσβληθούν με τον ιό τουλάχιστον 22 Αμερικανοί στο ξενοδοχείο το οποίο υποχρεώθηκε να βάλει λουκέτο για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Παρά το ό,τι είχε συμπτώματα και της είχαν δοθεί οδηγίες να παραμείνει σε καραντίνα αυτή επέλεξε να διασκεδάσει. Είμαι οργισμένος με τη νεαρή αυτή κοπέλα. Έχει μολύνει τουλάχιστον 22 Αμερικανούς. Θα είναι ηράκλειο έργο να βρούμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή και να τους ενημερώσουμε» δήλωσε περιφερειακός σύμβουλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νομικές συνέπειες για την 26χρονη αν αποδειχθεί ότι αγνόησε τις οδηγίες. «Θα της επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. Τέτοια ανευθυνότητα πρέπει να τιμωρείται ξεκάθαρα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ώρα, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο αν η 26χρονη νόσησε με κορωνοϊό στην Ελλάδα ή στη Γερμανία όπου ζει.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από όλους τους κατοίκους της περιοχής ηλικίας 18-35 ετών να υποβληθούν σε τεστ με 700 να το έχουν κάνει μέχρι την Κυριακή.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 26χρονη επισκέφθηκε τουλάχιστον μια παμπ και ένα μπαρ στο οποίο γινόταν πάρτι με καραόκε.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι παμπ και τα εστιατόρια της κομώπολης των 26.000 κατοίκων κλείνουν στις 10 το βράδυ, επιβλήθηκαν περιορισμοί 5 ατόμων στις υπαίθριες συγκεντρώσεις ενώ για εκδηλώσεις το όριο τέθηκε στα 50 άτομα για εσωτερικούς χώρους και στα 100 για εξωτερικούς χώρους.

Στην Βαυαρία το πρόστιμο για το «σπάσιμο» της καραντίνας είναι 2.000 ευρώ ωστόσο νομικοί υποστηρίζουν ότι για την περίπτωση της 26χρονης μπορεί να προκύπτουν και ποινικές ευθύνες που οδηγούν σε ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών