ΒΙΝΤΕΟ: Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν-Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή

Με κάθε επισημότητα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στον Ναό της Αγίας Σοφίας για την πρώτη προσευχή μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκίας να μετατραπεί το σύμβολο του Χριστιανισμού σε τζαμί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ως τζαμί η Αγία Σοφία-Κοσμοσυρροή και πανηγύρια Τούρκων
 
Η προσευχή ξεκίνησε στις 12 και 10 το μεσημέρι, με πλήθος κόσμου τόσο εντός όσο και εκτός της εκκλησίας και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχοντας στο πλευρό του τους στενούς του συμβούλους αλλά και μέλη της οικογένειας του συμμετείχε στην προσευχή.
 

Και αφού γονάτισε στα ειδικά χαλιά που έχουν τοποθετηθεί, προσευχήθηκε και ο ίδιος. Φυσικά, την όλη διαδικασία μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση το CNN Turk και άλλα κανάλια, με καλεσμένους που μιλούσαν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ύστερα από 86 χρόνια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, εισήλθαν για την προσευχή μόνο όσοι έλαβαν προσκλήσεις από το Diyanet, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο, φορώντας μάσκα και να λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής λόγω κορωνοϊού.


Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί ξένοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο εμίρης του Κατάρ. Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, το κτίριο αναμένεται να υποδεχθεί 1.000 έως 1.500 άτομα, ανάμεσά τους και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.
 
Πλήθος κόσμου, εν τω μεταξύ, έχει μαζευτεί έξω από την Αγία Σοφία την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών