Ενοχλήθηκε και ο Τατάρ από τη συμφωνία για τις Βάσεις-Ήθελε να τον ρωτήσουν

Τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Βρετανία για τις βάσεις επέκρινε με γραπτή του δήλωση χθες και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σωστό να γίνεται οποιοδήποτε βήμα χωρίς να λαμβάνεται πρώτα η έγκριση του τ/κ «λαού» και αυτών που τους διοικούν. 
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατάρ στη δήλωσή του πρόσθεσε ότι το καθεστώς των Βάσεων στην Κύπρο καθορίστηκε με βάση τη διεθνή συμφωνία που υπεγράφη το 1960 από τους Τουρκοκύπριους, τους Ελληνοκύπριους, την Τουρκία την Ελλάδα και την Βρετανία, για τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή τη διαδικασία Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα.
 
«Λαμβάνοντας υπόψιν αυτή την πραγματικότητα, δεν πρέπει να λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις για το Κυπριακό και να τίθενται σε εφαρμογή χωρίς την έγκριση των άμεσα εμπλεκόμενων πλευρών. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν και Τουρκοκύπριοι που διαμένουν μέσα στις Βρετανικές βάσεις στη Δεκέλεια», συνέχισε λέγοντας ότι ο νόμιμος αντιπρόσωπος τους αλλά και υπεύθυνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους είναι η «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.
 
Δεν θα αποδεχτούν ποτέ, πρόσθεσε, τα δικαιώματα των Τ/κ να διασφαλίζονται από την «Ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία. «Συνεπώς, δεν είναι σωστό να λαμβάνεται οποιαδήποτε απόφαση από τους Βρετανούς αξιωματούχους χωρίς να υπάρχει διαβούλευση μαζί μας», ανέφερε ο κ. Τατάρ.
 
Κάλεσε δε τους Βρετανούς αρμόδιους να διαβουλευθούν με την τ/κ πλευρά και να μην προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο νησί. Προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν μέχρι τέλους τα «νόμιμα δικαιώματα των αδελφών πολιτών τους στις Βάσεις».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση