Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οριστικό όχι του Λονδίνου σε παράταση της μεταβατικής περιόδου

  12/06/2020 18:38
Οριστικό όχι του Λονδίνου σε παράταση της μεταβατικής περιόδου

Οριστικό όχι του Λονδίνου σε παράταση της μεταβατικής περιόδου

  12/06/2020 18:38
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε επισήμως την ΕΕ ότι δε θα υποβάλει αίτημα για παράταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit πέρα από το τέλος τους έτους.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε δικαίωμα να ζητήσει παράταση ενός ή δύο ετών έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Τζόνσον διατεινόταν ότι δεν ήταν στις προθέσεις της η εξασφάλιση παράτασης, παρά το γεγονός ότι στους μέχρι τώρα τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική εμπορική συμφωνία δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

«Η στιγμή για μια παράταση έχει τώρα παρέλθει», δήλωσε ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ, που έχει τη γενική ευθύνη συντονισμού των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα η κυβέρνηση επιβεβαίωσε δημοσίευμα των Financial Times ότι για να αποφευχθεί πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων μετά από την πανδημία δε θα επιβληθούν πλήρεις τελωνειακοί και συνοριακοί έλεγχοι σε εισαγόμενα από την ΕΕ προϊόντα από την 1η Ιαναουρίου του 2021.

Πιστεύεται ότι τα προσωρινά πιο χαλαρά μέτρα ελέγχου θα ισχύσουν για περίοδο έξι μηνών.

Νωρίτερα η Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον και ο αντίστοιχος Πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ είχαν απαιτήσει με επιστολή τους προς τον Μπόρις Τζόνσον παράταση της μεταβατικής περιόδου.

Το αντίθετο, σημείωναν, θα ήταν «πρωτοφανώς απερίσκεπτη» επιλογή με δυνητικά «καταστροφικά» αποτελέσματα εν μέσω πανδημίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας