Τρίτη 13 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Πόλεμος» Τραμπ-Κίνας για τον κορωνοϊό, έτοιμες να ζητήσουν αποζημίωση οι ΗΠΑ

  28/04/2020 22:47
«Πόλεμος» Τραμπ-Κίνας για τον κορωνοϊό, έτοιμες να ζητήσουν αποζημίωση οι ΗΠΑ

«Πόλεμος» Τραμπ-Κίνας για τον κορωνοϊό, έτοιμες να ζητήσουν αποζημίωση οι ΗΠΑ

  28/04/2020 22:47

Ο πλανήτης μετρά πλέον 3 εκατομμύρια κρούσματα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει νέο μέτωπο με την Κίνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να ζητήσει ακόμα και αποζημίωση για την πανδημία. Το Πεκίνο πάλι απαντά, επιστρέφοντας τις κατηγορίες για συγκάλυψη.

Συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, ένας πόλεμος που αποκτά καθημερινά νέα μέτωπα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Open TV και του Εθνους, Μιχάλης Ιγνατίου. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το 1.000.000 και οι θάνατοι είναι κοντά στις 57.000 και η πρόβλεψη για τους νεκρούς μέχρι τις 4 Αυγούστου στις 74.000. 

Ο πόλεμος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησης της Κίνας έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ότι η Αμερική σκέφτεται να απαιτήσει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από το Πεκίνο. Ο Τραμπ πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πληρώσει η Κίνα για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τις υπόλοιπες χώρες για την επιδημία του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα και βάσει τον αποτελεσμάτων θα αποφασιστεί και το ποσό που θα απαιτήσει η Ουάσιγκτον. Μέχρι στιγμής το κόστος για την Αμερική από την πανδημία του κορωνοϊού είναι ασύλληπτο, μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια.

Από εκεί και πέρα το ζήτημα με την Κίνα είναι και πολιτικό, καθώς στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι το Πεκίνο ευθύνεται για την τραγωδία που βιώνουν οι λαοί σε όλον τον πλανήτη, οπότε είναι και ένα θέμα στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικεντρωθεί εν όψει και των εκλογών, οι οποίες δεν αναβάλλονται και θα διεξαχθούν κανονικά τον Νοέμβριο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση του ιού μπορεί να μην οφείλεται μόνο στην ανικανότητα των Κινέζων και έδωσε έτσι πάλι ώθηση στις θεωρίες συνωμοσίας. 

Ο εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας απάντησε στα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ και είπε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αγνοήσει την αλήθεια και έχουν εκστομίσει αναίσχυντα ψεύδη, ενώ διάψευση των όσων υποστηρίζουν οι ΗΠΑ έκανε και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.

Πηγή:Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας