Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μέρκελ: Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία

  09/04/2020 19:48
Μέρκελ: Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία

Μέρκελ: Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία

  09/04/2020 19:48

Έκκληση στους πολίτες της Γερμανίας να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα και κατά τη διάρκεια του Πάσχα -που είναι το Σαββατοκύριακο αυτό στη χώρα- έκανε σήμερα με δηλώσεις της η Καγκελάριος Μέρκελ.

Όπως είπε "όλο αυτό τον καιρό δείξαμε δύναμη και κουράγιο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε το Πάσχα, να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας και το σύστημα υγείας, να υπερασπίσουμε τη χώρα από τον ιό".

 Η Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε πως υπάρχει τάση μείωσης των κρουσμάτων στη Γερμανία, είπε όμως πως δεν είναι ώρα για χαλάρωση και εάν αυτό γίνει κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα και προσεκτικά.

Πρόσθεσε πως "όσο δεν υπάρχει το εμβόλιο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό", καθώς και κανείς δεν ξέρει το ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας και πώς κάποια περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν για πολλούς μήνες ακόμη.

Η ίδια εξήγησε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει νέα διάσκεψη με τους 16 Πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι -τουλάχιστον- την 20η Απριλίου.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα στη Γερμανία σημειώθηκαν 113.296 περιστατικά και 2.349 θάνατοι.

Την ίδια στιγμή 33.000 ασθενείς του κορωνοϊού έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία, γεγονός που σημαίνει πως ένας στους τρεις ασθενείς πού έχει νοσήσει στη Γερμανία έχει αποθεραπευθεί, ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση της αύξησης των κρουσμάτων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας