Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι ειδικοί απαντούν: Μπορώ να κάνω σεξ εν μέσω κορωνοϊού;

  03/04/2020 21:56
Οι ειδικοί απαντούν: Μπορώ να κάνω σεξ εν μέσω κορωνοϊού;

Οι ειδικοί απαντούν: Μπορώ να κάνω σεξ εν μέσω κορωνοϊού;

  03/04/2020 21:56

Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμόσουμε το μέτρο «κοινωνικό αποστασιοποίηση» λόγω κορωνοϊού, όταν ζούμε με τους συντρόφους μας με τους οποίους μοιραζόμαστε τα σπίτια και τα κρεβάτια. Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την οικειότητα; Και ένα ερώτημα που «καίει» πολλούς: «Μπορώ να κάνω σεξ ή θα κολλήσω;»

Τρεις ειδικοί μιλούν στην Guardian για το θέμα προσπαθώντας να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με τον κορωνοϊό και όσους ζουν με άλλα άτομα στο σπίτι.

Μεταδίδεται σεξουαλικά ο κορωνοϊός;
Δρ. Τζέσικα Τζάστμαν: Δεν έχουμε δει πρότυπα που να δείχνουν σεξουαλική μετάδοση. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων των αναπνευστικών οδών. Και η επαφή με μολυσμένες επιφάνειες θεωρείται δευτερεύουσα πηγή μετάδοσης.

Δρ. Κάρλος Ροντρίγκεζ – Ντιαζ: Δε υπάρχει καμία ένδειξη πως ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω κολπικής συνουσίας. Ωστόσο, το φιλί είναι μια πολύ κοινή πρακτική κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου. Ως εκ τούτου, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με το φιλί.

Μπορεί λοιπόν να κάνει κάποιος σεξ;

Δρ.Τζάστμαν: Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε θετικοί στον κορωνοϊό, η συμβουλή είναι να αποφύγετε ο ένας τον άλλον όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, το τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης, έχει δώσει οδηγίες σχετικά με αυτό. Εάν είστε μια πιθανή ή επιβεβαιωμένη περίπτωση κορωνοϊού, θα πρέπει να απομονωθείτε, ιδανικά σε μια ιδιωτική κατοικία μέχρι 7 ημέρες μετά την εκδήλωση της νόσου. Και θα πρέπει να μην έχετε πυρετό για 72 ώρες, για να μπορέσετε να βγείτε ξανά έξω.

Δρ. Τζούλια Μάρκους: Για τους ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα και δεν έχουν πρόσφατη πιθανή έκθεση σε κορωνοϊό και έχουν μείνει στο σπίτι, είναι μια διαφορετική ιστορία. Εάν ζείτε με τον μόνιμο σύντροφό σας και δεν έχετε συμπτώματα ή πιθανή έκθεση, το σεξ πραγματικά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε και να ανακουφίσετε το άγχος σας κατά την διάρκεια αυτής της ενδεχομένως αγχωτικής περιόδου.

Τι γίνεται όμως με τους νέους συντρόφους;

Δρ. Μάρκους: Η σύσταση αυτή την στιγμή, είναι πως προσπαθούμε να μείνουμε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε και να αλληλεπιδράμε μόνο με τους ανθρώπους για πράγματα που είναι απαραίτητα, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Ακόμη όμως κι όταν το κάνουμε αυτό, πρέπει να κρατάμε μια απόσταση περίπου 2 μέτρων από τους άλλους ανθρώπους. Αυτό σίγουρα θα έκανε το σεξ μια πρόκληση.

Δρ. Ροντρίγκεζ – Ντιάζ: Η σεξουαλική επαφή μπορεί να μειωθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες, αλλά άλλες μορφές που εκφράζουν ερωτισμό, όπως το sexting, οι βιντεοκλήσεις, αλλά και ο αυνανισμός συνεχίζουν να υπάρχουν ως επιλογές.

Πηγή: iefimerida.gr 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας