Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τούρκος ΥΠΑΜ: Είμαστε σε στενή επαφή με τη Ρωσία για τη Λιβύη, όλα είναι πιθανά

  14/01/2020 18:27
Τούρκος ΥΠΑΜ: Είμαστε σε στενή επαφή με τη Ρωσία για τη Λιβύη, όλα είναι πιθανά

Τούρκος ΥΠΑΜ: Είμαστε σε στενή επαφή με τη Ρωσία για τη Λιβύη, όλα είναι πιθανά

  14/01/2020 18:27
Σε στενή επαφή με τη Ρωσία παραμένει η Άγκυρα για το θέμα της Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στη Μόσχα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
 
“Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ για τον λόγο που ο στρατάρχης Χαφτάρ εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πάντως ο Τούρκος Υπουργός, ο οποίος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον αρχηγό της ΜΙΤ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, είπε ότι στη Λιβύη εξακολουθεί να τηρείται η εκεχειρία σε μεγάλο βαθμό.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι στη Μόσχα, Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν επί ενός κειμένου και στη συνέχεια το μετέφεραν στις πλευρές οι οποίες έδωσαν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με τον Χολούσι Ακάρ, η πλευρά Σάρατζ υπέγραψε το κείμενο παραδίδοντάς το στην Τουρκία, κι ενώ περίμεναν να υπογραφεί και από στρατάρχη Χαφτάρ έμαθαν ότι αποχώρησε από τη Μόσχα.
 
Πάντως ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι σε μεγάλο βαθμό η εκεχειρία εφαρμόζεται στη Λιβύη και πως κάνουν προσπάθειες για να συνεχιστεί η εκεχειρία. “Είμαστε σε στενή επαφή με τη Ρωσία, κάνουμε διαβουλεύσεις μαζί τους”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.
 
Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα να επιστρέψουν πάλι στη Μόσχα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο Τούρκος Υπουργός είπε “ασφαλώς, όλα είναι πιθανά. Οι επαφές συνεχίζονται”, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα πετύχουν. Σε ερώτηση για ποιο λόγο εγκατέλειψε το τραπέζι ο κ. Χαφτάρ, ο Τούρκος Υπουργός είπε “υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, γίνονται προσπάθειες”. Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να προκύψει θετικό αποτέλεσμα για την εκεχειρία στη Λιβύη, ο Χουλούσι Ακάρ απάντησε “ασφαλώς υπάρχει”.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας