Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση της έντασης ζητά η ΕΕ από τους εμπλεκόμενους στο Χονγκ Κονγκ

  18/11/2019 22:03
Αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση της έντασης ζητά η ΕΕ από τους εμπλεκόμενους στο Χονγκ Κονγκ

Αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση της έντασης ζητά η ΕΕ από τους εμπλεκόμενους στο Χονγκ Κονγκ

  18/11/2019 22:03
"Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αύξησης της βίας στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, είναι ζωτικής σημασίας όλες οι πλευρές να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση και να συμμετάσχουν εποικοδομητικά σε προσπάθειες αποκλιμάκωσης", δήλωσε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, εξ ονόματος των Κρατών Μελών, καταδικάζοντας "οποιαδήποτε βία ως απαράδεκτη".
 
Αναλυτικά, σε δήλωση που εξέδωσε, η Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε ότι "οι ενέργειες των αρχών επιβολής του νόμου πρέπει να τηρούν αυστηρά την αρχή της αναλογικότητας, ενώ πρέπει να διατηρηθούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ειρηνικής συνάθροισης των κατοίκων της πολής.
 
"Μόνο τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεκτικού και ειλικρινούς διαλόγου, της συμφιλίωσης και της συμμετοχής της κοινότητας, μπορούν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη λύση", σημειώνει η Φεντερίκα Μογκερίνι.
 
"Μια περιεκτική έρευνα σχετικά με τη βία, τη χρήση βίας και τις βαθύτερες αιτίες των διαμαρτυριών είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης", αναφέρει η Ύπατη Εκπρόσωπος.
 
Σημειώνει δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει όλους εκείνους που θα εργαστούν για την αποφυγή κλιμάκωσης και την καθιέρωση αυτού του διαλόγου.
 
Η Φ.Μογκερίνι, τονίζει ότι "πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές του Επαρχιακού Συμβουλίου στις 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται" κάτι που θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως κατοχυρώνονται από το νόμο.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί στενές σχέσεις με το Χονγκ Κονγκ σύμφωνα με την αρχή "μια χώρα, δύο συστήματα" και εκτιμά έντονα τη συνεχιζόμενη σταθερότητα και ευημερία της, καταλήγει η Φ.Μογκερίνι. "Ο υψηλός βαθμός αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ πρέπει να διατηρηθεί σύμφωνα με το βασικό νόμο και τις διεθνείς δεσμεύσεις. Ο συνεχής σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος παραμένουν ουσιώδεις για την ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ".
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας