Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συμφώνησαν με τη Δαμασκό για ανάπτυξη στρατού οι Κούρδοι στη Συρία

  13/10/2019 06:56
Συμφώνησαν με τη Δαμασκό για ανάπτυξη στρατού οι Κούρδοι στη Συρία

Συμφώνησαν με τη Δαμασκό για ανάπτυξη στρατού οι Κούρδοι στη Συρία

  13/10/2019 06:56

Με επίκεντρο την πόλη Ρας αλ-Άιν συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μισθοφόρων τους και των Κούρδων στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ σε αυτές αναμένεται να ριχθεί σύντομα και η Δαμασκός. 
  

Ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος τις φρικαλεότητες, με την Τουρκία να απορρίπτει κάθε μορφής προσφορά για διαμεσολάβηση, αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική της ατζέντα εις βάρος του αθώου πληθυσμού με κάθε κόστος. Και δεν φαίνεται να σταματά με τίποτα. Σήμερα επιτέθηκε σε κόνβοι με άμαχους και δημοσιογράφους, σκορπώντας τον θάνατο .
 
Η διεθνής κατακραυγή συνεχίζεται, καθώς ελάχιστες είναι οι πρωτεύουσες που είναι πρόθυμες να βρουν οποιαδήποτε ελαφρυντικά στην Άγκυρα για τη δράση της και οι εκκλήσεις για τερματισμό της εισβολής είναι συνεχείς.
 
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι ανησυχίες αναφορικά με τη διαχείριση των τρομοκρατών της ISIS, που είχαν τεθεί υπό έλεγχο το προηγούμενο διάστημα αλλά με την τουρκική εισβολή εναντίον τους οι Κούρδοι μαχητές άλλαξαν τις προτεραιότητές τους και δεν μπορούν πλέον να τους φρουρούν και να τους αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα ο πλανήτης να είναι αντιμέτωπος με την αναβίωση του τζιχαντιστικού εφιάλτη.Ήδη αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Δείτε πώς κάλυψε ο REPORTER τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας