Σάββατο 24 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Υποψήφια πρωθυπουργός που θα σταματήσει το Brexit δηλώνει η Τζο Σουίνσον

  17/09/2019 19:32
Υποψήφια πρωθυπουργός που θα σταματήσει το Brexit δηλώνει η Τζο Σουίνσον

Υποψήφια πρωθυπουργός που θα σταματήσει το Brexit δηλώνει η Τζο Σουίνσον

  17/09/2019 19:32
Τη φιλοδοξία της να αναδειχθεί η επόμενη Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και να σταματήσει το Brexit, διατύπωσε η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον, σε ομιλία της το απόγευμα της Τρίτης που έκλεισε το φετινό συνέδριο του τέταρτου με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη βρετανικού κόμματος.
 
«Δεν υπάρχει όριο στη φιλοδοξία μου για το κόμμα μας. Και σήμερα στέκομαι εδώ ως η υποψήφιά σας για πρωθυπουργός», είπε η 39χρονη πρόσφατα εκλεγμένη ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
 
Όπως είπε, τα μεγάλα κόμματα έχουν κουραστεί και ο βρετανικός λαός αξίζει περισσότερα από έναν «προνομιούχο απόφοιτο του Ήτον» όπως ο Μπόρις Τζόνσον ή έναν «σοσιαλιστή της δεκαετίας του ‘70» όπως ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Επιβεβαιώνοντας την αλλαγή της επίσημης πολιτικής του κόμματος στο Brexit, από την υποστήριξη κατά προτεραιότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη βούληση για ακύρωση του Brexit, η κ. Σουίνσον είπε: «Η πρώτη δουλειά είναι ξεκάθαρη: πρέπει να σταματήσουμε το Brexit. Και είμαστε απόλυτα σαφείς: μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα ανακαλέσει το Άρθρο 50. Διότι δεν υπάρχει Brexit που θα είναι καλό για τη χώρα».
 
Συμπλήρωσε ότι το Brexit θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές κατοίκων της Βρετανίας, επικαλούμενη τις ανησυχίες γιατρών για την επάρκεια φαρμάκων σε περίπτωση ενός no deal.
 
Επέκρινε τον Πρωθυπουργό Τζόνσον για τον χειρισμό του Brexit και κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι είναι «από τη φύση του» υποστηρικτής της εξόδου από την ΕΕ.
 
Η Τζο Σουίνσον αναφέρθηκε και στην ατζέντα της εσωτερικής πολιτικής της, λέγοντας ότι ως κυβέρνηση θα εφάρμοζε έναν «προϋπολογισμό ευημερίας» που δε θα είχε στο επίκεντρο το ΑΕΠ της χώρας αλλά τους δείκτες ευζωίας των πολιτών, όπως έχει κάνει η Νέα Ζηλανδία.
 
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν επωφεληθεί από τη φυγή βουλευτών από τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς λόγω Brexit τους τελευταίους μήνες. Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχουν καλωσορίσει στις τάξεις τους έξι βουλευτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εκπροσώπων του κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων σε 18.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας