Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μια αμοιβάδα κατατρώει τον εγκέφαλο 10χρονης-Σελίδα στο FB για υποστήριξή της

  17/09/2019 18:18
Μια αμοιβάδα κατατρώει τον εγκέφαλο 10χρονης-Σελίδα στο FB για υποστήριξή της

Μια αμοιβάδα κατατρώει τον εγκέφαλο 10χρονης-Σελίδα στο FB για υποστήριξή της

  17/09/2019 18:18
Ακριβά στοίχισε το κολύμπι σε ένα 10χρονο κοριτσάκι από το Τέξας των ΗΠΑ, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού κόλλησε αμοιβάδα που κατατρώει τον εγκέφαλο, με ποσοστό θνησιμότητας 97%.
 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Lily Mae Avant πήγε για κολύμπι στα νερά της τοπικής λίμνης Whitney. Λίγο αργότερα άρχισε να αισθάνεται πονοκέφαλο, ο οποίος συνοδεύτηκε αμέσως από πυρετό.
 
Η οικογένειά της νόμιζε στην αρχή ότι είχε κάποια μόλυνση από ιό, όμως μετά από επισκέψεις στον οικογενειακό γιατρό και αφού η Lily είχε δυσκολία στον ύπνο, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
 
«Έκανε ασυναρτησίες, δεν ανταποκρινόταν και γρήγορα την πήραμε και την πήγαμε στα επείγοντα», έγραψε η οικογένεια στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook για την υποστήριξή της.
 
Η Lily μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Naegleria fowleri.
 
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η εν λόγω αμοιβάδα είναι ένας ζωντανός μονοκύτταρος οργανισμός που βρίσκεται συνήθως σε ζεστό γλυκό νερό όπως οι λίμνες και τα ποτάμια. Εισέρχεται στο σώμα μέσω της μύτης, ταξιδεύει στον εγκέφαλο και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό.
 
Σύμφωνα με τον οργανισμό, το διάστημα από το 2009 μέχρι το 2018 μόνο 34 τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν στις ΗΠΑ. Μόλις τέσσερις άνθρωποι από τις 145 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κατάφεραν να επιβιώσουν από το 1962 έως το 2018.
 
«Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού. Να συμβεί κάτι τέτοιο σε εκείνη, όταν μέσα στα ίδια νερά, τις ίδιες μέρες, βρίσκονταν τόσοι πολλοί ακόμα άνθρωποι. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε εκείνη», δήλωσε η θεία της Crystal Warren στο KWTX, η οποία ελπίζει η ανιψιά της να είναι ο πέμπτος άνθρωπος που θα επιβιώσει.
 
«Ολόκληρη η κοινότητα είναι συγκλονισμένη και ολόκληρη η χώρα προσεύχεται για αυτό το γλυκό κορίτσι», δήλωσε από την πλευρά του στο CNNi ο διευθυντής του σχολείου του μικρού κοριτσιού Chris Dowdy.
 
Πηγή: Cnn.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας