Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Ανέσυραν τέσσερις νεκρούς, ψάχνουν για άλλους 29

Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στην ναυτική τραγωδία που συνέβη στην Καλιφόρνια, όταν ένα σκάφος με 39 επιβαίνοντες τυλίχθηκε στις φλόγες.
 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανασύρθηκαν τέσσερα πτώματα και αναζητούνται άλλα 29, ενώ μόνο τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να σωθούν.
Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά.
 
Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν.
Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά "το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα", είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ. Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες.
Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.
 
Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.
 
Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.
Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.
 
Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Από αυτούς, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Οι πέντε ήταν ξύπνιοι, στην πάνω καμπίνα, ενώ οι υπόλοιποι κοιμούνταν στις κάτω καμπίνες.

Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αυτό που ελπίζουν τώρα πυροσβεστική και ακτοφυλακή είναι κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πήδηξαν στο νερό για να σωθούν και να κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή. Το σκάφος, αφού καιγόταν για ώρες, παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, τελικά βυθίστηκε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τη φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια (pic&vid)

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, αλλά εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων ήταν αδύνατο να ανέβουν στο σκάφος και να αναζητήσουν επιζώντες.
 
«Γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, πιθανόν εξαιτίας των καυσίμων. Υπάρχουν εδώ δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ακτοφυλακής, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πλησιάσουμε για να ελέγξουμε αν υπάρχουν επιζώντες», είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος της ακτοφυλακής.
 
Από όσους επέβαιναν στο σκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Καλιφόρνιας, οι πέντε που διασώθηκαν είναι μέλη του πληρώματος. Οι δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί στα πόδια. «Μπόρεσαν να φύγουν γιατί ήταν στην κύρια καμπίνα. Οι 34 επιβάτες ήταν στις καμπίνες κάτω από το κατάστρωμα», είπε αξιωματούχος της πυροσβεστικής. «Οι αναφορές που έχουμε είναι ότι παγιδεύτηκαν από τη φωτιά. Η φωτιά είναι τόσο έντονη, που ακόμη και όταν τη σβήσουμε δεν θα μπορούμε να ανέβουμε απευθείας στο σκάφος», πρόσθεσε.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια