Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία πολεμικές επανορθώσεις, 80 χρόνια μετά

  22/08/2019 15:37
Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία πολεμικές επανορθώσεις, 80 χρόνια μετά

Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία πολεμικές επανορθώσεις, 80 χρόνια μετά

  22/08/2019 15:37
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, φιλοξενεί η εφημερίδα Berlinler Morgenpost, που αναφέρεται στο θέμα των πολωνικών διεκδικήσεων έναντι της Γερμανίας για την καταβολή επιπλέον πολεμικών επανορθώσεων.
 
Καθώς την 1η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η 80η επέτειος από την έναρξη του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου, με την επίθεση κατά της Πολωνίας, ο Πολωνός Πρωθυπουργός σημειώνει πως «η Πολωνία δεν έχει λάβει ως σήμερα την αναλογούσα αποζημίωση για τις φρικαλεότητες του Β ́ ΠΠ. Χάσαμε έξι εκατομμύρια ανθρώπους στον Β’ ΠΠ – μακράν περισσότερους από άλλα κράτη, στα οποία έχουν καταβληθεί πολεμικές επανορθώσεις σε ευρεία κλίμακα. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν ως έχουν ως προς αυτό το σημείο».
 
Στην παρατήρηση πως  η Βαρσοβία παραιτήθηκε των απαιτήσεών της το 1953, ο Ματέους Μοραβιέτσκι απαντά πως «αυτό ήταν στο πλαίσιο μίας σύμβασης μεταξύ Πολωνίας και πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, την οποία εμείς δεν αναγνωρίζουμε. Και τα δύο αυτά κράτη αποτελούσαν τότε τμήμα του σοβιετικού μπλοκ».
 
Ως προς το απαιτητό ποσό έναντι της Γερμανίας, ο Πολωνός Πρωθυπουργός αναφέρει πως αποτελεί ζήτημα υπό εξέταση από   μία κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα εργάζεται για μερικούς ακόμη μήνες, επισημαίνοντας ότι «θα εξακριβώσουμε το ποσό των απαιτήσεων μας  με σοβαρότητα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας