Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μέρκελ: Είμαι καλά στην υγεία μου-Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου

  19/07/2019 14:14
Μέρκελ: Είμαι καλά στην υγεία μου-Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου

Μέρκελ: Είμαι καλά στην υγεία μου-Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου

  19/07/2019 14:14
Από Ιερά εξέταση πέρασε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, προτού φτιάξει τις βαλίτσες της για διακοπές.

Στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου, η Άνγκελα Μέρκελ κλήθηκε για μία ακόμη φορά να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της υγείας της: 


«Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου. Ενδιαφέρομαι πολύ για την υγεία μου», υποστήριξε: 

«Μετά το τέλος της θητείας μου, ελπίζω ότι θα υπάρξει άλλη ζωή» δήλωσε, με το κοινό να ξεσπάει σε γέλια. 

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος ρωτά για τις επαφές της Λέγκας του Βορά του Ματέο Σαλβίνι και της Ρωσίας. Η Μέρκελ κάλεσε τον δημοσιογράφο να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Ρώμης. Τόνισε πάντως ότι, «η στρατηγική της Ρωσίας να καλλιεργεί επαφές με τα ακροδεξιά κόμματα θέτει ερωτήματα. Αυτός ήταν ένας λόγος ανησυχίας», τονίσει η Μέρκελ. 

Εκτός από το θέμα της υγείας της, η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για τις δύο κυρίες από το κόμμα της που έκλεψαν την παράσταση τις προηγούμενες ημέρες.

Η Μέρκελ εξήρε τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Κομισιόν, αλλά και της Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ στο υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, υποσχέθηκε συμφωνία για το κλίμα μόλις συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο στις 20 Σεπτεμβρίου:

Ερωτηθείσα για τα άσχημα ποσοστά δημοτικότητας του κόμματος CDU, η Μέρκελ εξήγησε ότι δεν λυπάται που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μαζί με την «AΚΚ», όπως είναι εν συντομία το όνομα της Ανεγκρέτ, θα μπορέσουν να ενισχύσουν τα ποσοστά του κόμματός της. 

Πάντως λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου ZDF έδειξε ότι μόλις το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μέρκελ έπρεπε να δώσει εξηγήσεις στους συμπολίτες της για την κατάσταση της υγείας της. Για το 80%, η υγεία της Μέρκελ είναι ένα καθαρά προσωπικό της θέμα.

Για τον Τραμπ 
Η Μέρκελ αναφέρθηκε στα ρατσιστικά σχόλια του Trump εναντίον τεσσάρων Δημοκρατικών έγχρωμων γυναικών με τον Αμερικανό πρόεδρο να τους δείχνει το δρόμο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους. 

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν δημοκρατία. Η δύναμη της Αμερικής, ωστόσο, βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων συνέβαλαν σε αυτήν. Σε ό,τι αφορά τα ρατσιστικά σχόλια του Τραμπ σε βάρος έγχρωμων γυναικών», η Μέρκελ τόνισε ότι: «Αυτά είναι ήδη πράγματα και δηλώσεις που αντιτίθενται στην οπτική αυτή. Αυτό είναι κάτι που αμαυρώνει τη δύναμη της Αμερικής». 

Για το Brexit
Η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε είναι μία δύσκολη υπόθεση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας