Βέτο σε υποστηρικτή του Τραμπ από τη Δικαιοσύνη για αναρτήσεις σε social media

Μία ομοσπονδιακή δικαστής απαγόρευσε στον Ρότζερ Στόουν, για χρόνια έμπιστο υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ, να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού έκρινε ότι ο Στόουν παραβίασε μία σχετική δικαστική απαγόρευση, μεταδίδει το CNN.

Η δικαστής Έϊμι Μπέρμαν Τζάκσον απαγόρευσε στον Στόουν “να κάνει αναρτήσεις ή να επικοινωνεί με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε θέμα, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης Instagram, Twitter και Facebook.

“Όπως φαίνεται για ακόμη μία φορά, είμαι αντιμέτωπη με μία συμπεριφορά που έχει να κάνει περισσότερο με το γυμνάσιο, παρά με ένα δικαστήριο,” είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

“Εάν το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν μπορείς να ακολουθήσεις απλές εντολές ή δεν θέλεις, τότε, είναι αναγκαίο να σε βοηθήσω,” παρατήρησε η δικαστής.

Η χθεσινή δικαστική ακρόαση είχε ως θέμα την δημαγωγική συμπεριφορά του Ρότζερ Στόουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Φεβρουάριο ο Στόουν στοχοποίησε την Τζάκσον με μία προκλητική ανάρτηση που έκανε στο Instagram, ενώ η ενέργειά του αυτή, είχε ως συνέπεια την απαγόρευση σε βάρος του από το δικαστήριο να προβαίνει σε δημόσια σχολιασμό των εξελίξεων, γύρω από την υπόθεσή του.

Τον Μάρτιο, όταν ο εκδότης του Στόουν επανέκδωσε ένα από τα βιβλία του ασκώντας κριτική στον Ρόμπερτ Μάλερ, η Τζάκσον τον είχε προειδοποιήσει “με συνέπειες” για την παραβίαση της εντολής που είχε εκδώσει.

Ο Μάλερ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Στόουν τον Ιανουάριο για ψευδομαρτυρία ενώπιον του Κογκρέσου, προσπάθεια χειραγώγησης μαρτύρων, αλλά και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Ο Στόουν από την πλευρά του, υποστήριξε την αθωότητα του για το σύνολο των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί, ενώ η δίκη του αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

Ο Μάλερ κατηγόρησε τον Στόουν για ψευδείς δηλώσεις ενώπιον της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων κι αναφορικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους συνεργάτες του, σχετικά με τα WikiLeaks την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Στην διάρκεια μιας σκληρής δικαστικής ακρόασης απέναντι στον Στόουν και τους δικηγόρους του, η δικαστής Τζάκσον περιέγραψε χθες μία σειρά περιστατικών στα οποία, ο Στόουν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά κι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με ζητήματα γύρω από την υπόθεσή του.

Η Τζάκσον επικαλέστηκε και φωτογραφίες που ανάρτησε ο Στόουν στο Instagram. Μεταξύ αυτών και του Δημοκρατικού, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ με το σχόλιο “Ο ταύρος Σιφ.”

Τον προηγούμενο μήνα, εισαγγελείς ζήτησαν κατέθεσαν δικαστικά έγγραφα ζητώντας από την δικαστή Τζάκσον να επανεξετάσει τους όρους για την εγγύηση του Στόουν, ως συνέπεια για τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες “υπάρχει ο κίνδυνος επηρεασμού των ενόρκων,” όπως σημείωναν στα παραπάνω έγγραφα οι εισαγγελείς.

Την Τρίτη, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζόναθαν Κρέιβις υποστήριξε ότι οι αναρτήσεις του Στόουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “παραβιάζουν ξεκάθαρα” την εντολή απαγόρεσυης του δικαστηρίου, σχετικά με τον δημόσιο σχολιασμό της υπόθεσης Στόουν από τον ίδιο.

“Οι τελευταίες αναρτήσεις έχουν βασιστεί σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως παραπλανητική περιγραφή γεγονότων σε μία κατάθεση δικαστικών εγγράφων υπεράσπισης, τα οποία [γεγονότα] δεν είναι ακριβώς σχετικά με την υπόθεση της δίκης,” υποστήριξε ο Κρέιβις. “Ωστόσο, [η τακτική αυτή] περιέχει τον κίνδυνο επηρεασμού των ενόρκων,” προειδοποίησε ο εισαγγελέας.

Ο Κρέιβις πρότεινε την ανάκληση από το δικαστήριο της πρόσβασης του Στόουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να ζητήσει από την Τζάκσον την ένταξη του Στόουν σε καθεστώς προληπτικής κράτησης μέχρι την δίκη του.

Από την πλευρά της, η δικαστής ζήτησε από τη νομική ομάδα του Στόουν να εξηγήσει πως οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν παραβιάζουν την δικαστική εντολή απαγόρευσης σχολιασμού της υπόθεσή του, από τον ίδιο.

“Υπήρχε κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο στην εντολή μου;” ρώτησε επαναληπτικά η ίδια τον δικηγόρο του Στόουν, Μπρους Ρόγκοου.

“Από τον τόνο των ερωτήσεων σας, έχω την αίσθηση πως δεν είστε ευχαριστημένη από τον κ. Στόουν,” απάντησε ο Ρόγκοου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε παραβίαση της δικαστικής εντολής από τον πελάτη του.

Όπως είπε ο δικηγόρος, προγραμματίζει την κατάθεση επίσημου αιτήματος άρσης της απαγόρευσης, υποστηρίζοντας ότι “η λογική υπό την οποία επιβλήθηκε η απαγόρευση δεν είναι σωστή.”

Η Τζάκσον σκεπτική προειδοποίησε τον Ρόγκοου “έχετε έναν σκληρό δρόμο να ακολουθήσετε.”

Μετά την διακοπή της δικαστικής ακρόασης το ABC News ρώτησε τον Στόουν για την αντίδραση του στην επέκταση της εντολής απαγόρευσης των δηλώσεών του, ώστε να μην μπορεί να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Συγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό εντός του δικαστηρίου,” απάντησε ο Στόουν.

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας