Μειώθηκαν τον Απρίλιο οι μεταναστευτικές ροές προς Ευρώπη

Τον Απρίλιο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων των παράνομων διελεύσεων των συνόρων στις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές της Ευρώπης μειώθηκε κατά 19% από τον προηγούμενο μήνα σε 4,900, κυρίως λόγω της μείωσης της ροής της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Frontex.
 
Σύμφωνα με τη Frontex, το σύνολο των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2019 ήταν 27% χαμηλότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο και έφτασε περίπου τις 24 200.

Η ανατολική μεσογειακή διαδρομή αντιπροσώπευε περισσότερους από τους μισούς παράνομους μετανάστες που εντοπίστηκαν στα σύνορα της ΕΕ τον Απρίλιο.
 
Παραμένει η πιο πολυσύχναστη μεταναστευτική διαδρομή στην Ευρώπη παρά τη χαμηλότερη δραστηριότητα από ό, τι το Μάρτιο, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
 
Ο αριθμός των μεταναστών που πήραν αυτή τη διαδρομή τον περασμένο μήνα μειώθηκε κατά ένα τέταρτο σε 2 940.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός ανίχνευσης στην περιοχή αυτή μειώθηκε κατά 18% από ένα χρόνο πριν, φτάνοντας τα 12, 750.
 
Ένας στους τέσσερις ανιχνευθέντες μετανάστες στη συγκεκριμένη διαδρομή ήταν υπήκοοι του Αφγανιστάν, οι οποίοι συνήθως φτάνουν δια θαλάσσης. Ένας στους πέντε είχε τουρκική ιθαγένεια, και έφτασε κυρίως διασχίζοντας τα χερσαία σύνορα.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που πήραν διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου τον Απρίλιο διπλασιάστηκε από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 900.
 
Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου αυξήθηκε σε πάνω από 6 300, ή σχεδόν 30% πάνω από το ποσοστό από την αντίστοιχη περσινή περίοδο .
 
Οι υπήκοοι του Μαρόκου, της Γουινέας, του Μάλι και της Ακτής του Ελεφαντοστού αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευθέντων μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019.

Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν από την Κεντρική Μεσόγειο τον Απρίλιο μειώθηκε κατά το ήμισυ από τον Μάρτιο σε λίγο περισσότερο από 200.
 
Το σύνολο των πρώτων τεσσάρων μηνών του έτους ήταν 91% χαμηλότερο από ένα χρόνο πριν και έφτασε τους περίπου 880. Οι Τυνήσιοι και οι Αλγερινοί ήταν οι πιο συνηθισμένες εθνικότητες που έφτασαν στην Ιταλία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Τέλος υπήρξαν περισσότερες από 600 ανιχνεύσεις στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον Απρίλιο. Το σύνολο των πρώτων τεσσάρων μηνών έφθασε σχεδόν 3 400 ή 96% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν και του Ιράν αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)