Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το Κρεμλίνο σέβεται την επιλογή των Ουκρανών, νωρίς να μιλήσει για συνεργασία 

  22/04/2019 19:07
Το Κρεμλίνο σέβεται την επιλογή των Ουκρανών, νωρίς να μιλήσει για συνεργασία 

Το Κρεμλίνο σέβεται την επιλογή των Ουκρανών, νωρίς να μιλήσει για συνεργασία 

  22/04/2019 19:07
 Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι είναι νωρίς να πει ότι μπορεί να προχωρήσει σε κάποια συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, αλλά παράλληλα θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών, επειδή δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια Ουκρανούς που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές.

"Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συγχαρητήρια του Προέδρου Πούτιν στον κύριο Ζελένσκι, καθώς και για το ενδεχόμενο να συνεργασθούν από κοινού", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο της συνεργασίας "θα το κρίνουμε μόνο με βάση τα συγκεκριμένα του έργα".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι "η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, όταν μάλιστα η επιλογή αυτή είναι προφανής", αλλά προσέθεσε ότι "παράλληλα η νομιμότητα αυτών των εκλογών γενικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια πολίτες που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν" .

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι Ουκρανοί ναύτες που κρατούνται στη Μόσχα (με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας) ως "χειρονομία καλής θέλησης" προς τον νεοεκλεγέντα Ουκρανό Πρόεδρο, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Οσον αφορά τους ναύτες, υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες, οι οποίες είναι αναγκαίες. Αυτή τη στιγμή ως παραβάτες των κρατικών συνόρων, βρίσκονται υπό ανακριτική διαδικασία και οποιαδήποτε ανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται με την παραπομπή στο δικαστήριο και συνεπώς πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου...Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ουκρανικών εκλογών, δήλωσε ότι συνιστά απόρροια της ανικανότητας του Πέτρο Ποροσένκο να επιλύσει τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς και απόρριψη εκ μέρους των Ουκρανών της εξτρεμιστικής του πολιτικής που ακολουθεί στην ανατολική Ουκρανία.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας