Ο Καναδάς θα δεχθεί τα επόμενα δύο χρόνια 750 πρώην θύματα σκλαβιάς στη Λιβύη

Ο Καναδάς σκοπεύει να δεχθεί περίπου 750 ανθρώπους πρώην θύματα σκλαβιάς στη Λιβύη τα επόμενα δύο χρόνια, εκ των οποίων 150 έχουν ήδη λάβει άσυλο στη χώρα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το ομοσπονδιακό υπουργείο Μετανάστευσης.
 
Ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης έχει δεκαπλασιαστεί μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η τύχη πολλών από αυτούς τους μετανάστες ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2017 μετά τα ναυάγια πολλών πλοιαρίων στη Μεσόγειο και τη μετάδοση ενός ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN που παρουσίαζε μια αγορά σκλάβων στη Λιβύη.
 
«Το 2017 όλος ο κόσμος σοκαρίστηκε από τις φρικτές εικόνες ανθρώπων που πωλούνταν σαν σκλάβοι στη Λιβύη (…) Ο Καναδάς ήταν τότε μία από τις λίγες χώρες που δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να δεχθεί τους μετανάστες αυτούς και να τους προσφέρει στέγη», δήλωσε ο Άχμεντ Χουσέιν, ο Καναδός υπουργός Μετανάστευσης και πρώην μετανάστης από τη Σομαλία. «Μέχρι σήμερα έχουμε δεχθεί περισσότερους από 150 εξ αυτών και τα επόμενα δύο χρόνια ακόμη 600 θα φτάσουν στον Καναδά», πρόσθεσε.
 
Ο Καναδάς «κάνει επίσης τις απαραίτητες ενέργειες για να δεχθεί 100 μετανάστες από τον Νίγηρα που διασώθηκαν από κέντρα κράτησης μεταναστών στη Λιβύη, πολλοί εκ των οποίων ήταν θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων», επεσήμανε ο Χουσέιν, διευκρινίζοντας ότι «κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στον Καναδά».
 
Απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ προς τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε πριν ένα χρόνο ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης ανθρώπων βρίσκονται σε πλήρη άνθηση στη Λιβύη εκμεταλλευόμενα το πολιτικό χάος που επικρατεί στη χώρα μετά το 2011.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ