Ο Πούτιν ενημέρωσε τη Μέρκελ για τις συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με την οποία συζήτησε για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Βερολίνου.
 
«Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την διευθέτηση της κρισης στην Συρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι ο «Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε για τη ρωσο-τουρκική συμφωνία που αφορά την σταθεροποίηση της κατάστασης στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ και η οποία επιτεύχθηκε στις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου».
 
Στις συνομιλίες στο Σότσι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν να δημιουργήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σύμφωνα με πρόταση της Άγκυρας, θα πρέπει έως τις 10 Οκτωβρίου, από την εν λόγω ζώνη να αποσυρθούν άρματα μάχης, αντιαεροπορικά, οπλισμός και πυροβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένες ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης. Τον έλεγχο της αποστρατικοποιημένης ζώνης θα έχουν ομάδες περιπολίας του τουρκικού στρατού και τμήματα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας.
 
Το Ιντλίμπ είναι η μοναδική μεγάλη περιοχή της Συρίας η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο διαφόρων ένοπλων ομάδων. Το 2017 στην επαρχία αυτή είχε δημιουργηθεί η βόρεια αποστρατικοποιημένη ζώνη, στην οποία θα μπορούσαν να μεταβούν οι αντάρτες με τις οικογένειες τους, οι οποίοι αρνούνται να καταλήξουν σε συμφωνία με τις αρχές και να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση