Σε συνάντηση με τον Πούτιν ελπίζει η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει σύντομα να έχει μια συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

« Νομίζω ότι θα συναντηθούμε στον ορατό μέλλον, αλλά ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμη», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος . «Κατά την άποψη μου ο αριθμός των θεμάτων , από την Ουκρανία και το φυσικό αέριο έως το μεγάλο θέμα που λέγεται ΄Συρία’ επιβάλλουν άμεση ανταλλαγή απόψεων», προσέθεσε η Μέρκελ.

Κατά την άποψη της, πρέπει να διατηρηθούν οι δίαυλοι διαλόγου με τη Ρωσία. Σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2, το θέμα της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Συρία.

Στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία η Γερμανία θα πρέπει να διασφαλίσει τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον επταετή εμφύλιο πόλεμο της χώρας αυτής, δήλωσε εξάλλου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Η Γερμανία στήριξε τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον συριακών στόχων με αφορμή τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα αλλά θέλει ταυτόχρονα να αποφύγει την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας, παρά την ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο χωρών.

"Ο στόχος που επιδιώκουμε στο υπουργείο Εξωτερικών είναι να παραμείνει η Γερμανία σε διακριτό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία. Ο στόχος είναι στον ρόλο που θα διαδραματίσουμε να μπορούμε να είμαστε εκείνοι που θα διατηρήσουν ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με τη Ρωσία", είπε ο Μάας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Καναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ.

 

"Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να βάλουμε ξανά στην πορεία της την πολιτική διαδικασία. Χρειαζόμαστε επίσης τη Ρωσία σ' αυτόν τον διάλογο", πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok