Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Κομισιόν διαψεύδει τις αναφορές Ερντογάν για τα 3 δις ευρώ δεν έχει λάβει

  20/03/2018 13:46
Η Κομισιόν διαψεύδει τις αναφορές Ερντογάν για τα 3 δις ευρώ δεν έχει λάβει

Η Κομισιόν διαψεύδει τις αναφορές Ερντογάν για τα 3 δις ευρώ δεν έχει λάβει

  20/03/2018 13:46
Η Κομισιόν διέψευσε σήμερα κατηγορηματικά τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν πως η ΕΕ δεν έχει καταβάλει στην Τουρκία τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ  που της είχε υποσχεθεί για το προσφυγικό, λίγες μάλιστα μέρες αφότου είχε επισήμως παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, με την έγκριση των μελών της ειδικής διευθύνουσας επιτροπής για την εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, στην οποία ως γνωστόν μετέχουν και Τούρκοι αξιωματούχοι.
 
Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι πρώτον "η χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες δεν προορίζεται για τον τουρκικό προϋπολογισμό". Στη συνέχεια σημείωσε ότι "το σύνολο των 3 δις ευρώ που η ΕΕ υποσχέθηκε έχουν δεσμευθεί σε συγκεκριμένα προγράμματα", τα οποία έχουν να κάνουν ασφαλώς με την στήριξη των Σύρων προσφύγων επί του εδάφους. Εξήγησε δε ότι "1,85 δις από αυτά τα χρήματα έχουν ήδη καταβληθεί σε 72 προγράμματα". Διευκρίνισε δε ότι αυτό είναι λογικό καθώς πολλά προγράμματα όπως οι μηνιαίες χρηματικές μεταβιβάσεις στους ίδιους τους πρόσφυγες είναι σε εξέλιξη.
 
"Έχουμε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις μας", τόνισε ο Μ.Σχοινάς και επεσήμανε ότι "η Τουρκία πρέπει να το ξέρει" καθώς τα αποτελέσματα είναι γνωστά στην διευθύνουσα επιτροπή για την εφαρμογή της Συμφωνίας στην οποία η Τουρκία συμμετέχει.
 
Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος υπενθύμισε μάλιστα στην Τουρκική πλευρά ότι "η Κομισιόν αποφάσισε να συνεχίσει με τη δεύτερη δόση για τα επόμενα 3 δις".
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας