Παρασκευή 3 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τέσσερα σοκαριστικά βίντεο από τις μάχες στην Βαρκελώνη – Βία δίχως τέλος

  01/10/2017 18:56
Τέσσερα σοκαριστικά βίντεο από τις μάχες στην Βαρκελώνη – Βία δίχως τέλος

Τέσσερα σοκαριστικά βίντεο από τις μάχες στην Βαρκελώνη – Βία δίχως τέλος

  01/10/2017 18:56
Πλαστικές σφαίρες, άγριο ξύλο και αστυνομική τρομοκρατία... Η Μαδρίτη αντέδρασε δυναμικά στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Καταλονία, στέλνοντας χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τους πολίτες, να εισβάλουν σε εκλογικά κέντρα και να βγάλουν έξω με χαρακτηριστική βία τους Καταλανούς ψηφοφόρους, χτυπώντας ακόμα και ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες.

Η βία που επιστρατεύτηκε από τις ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας στην Καταλονία σόκαρε όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Η εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών να σέρνουν και χτυπούν ανυπεράσπιστους πολίτες, καταγράφηκε σε βίντεο, τα οποία, με τη βοήθεια του διαδικτύου, έκαναν τον γύρο του πλανήτη, προκαλώντας αμηχανία στις πολιτικές ηγεσίες και οργή στους απλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα αν υποστήριζαν ή όχι το αίτημα ανεξαρτησίας του καταλανικού λαού.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι δυνάμεις ασφαλείας σέρνουν κυριολεκτικά τους πολίτες εκτός εκλογικού κέντρου, ενώ ο περιορισμός τους και ο τρόμος που αποτυπώνεται στις κινήσεις τους, φέρνουν στο μυαλό εικόνες από σκοτεινές περιόδους που θα θέλαμε να έχουν διδάξει τους λαούς και να έχουν μείνει ως παράδειγμα από το παρελθόν.
 
Στο επόμενο βίντεο, πάνοπλοι αστυνομικοί κλείνουν τον δρόμο και συγκρούονται με ψηφοφόρους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στο εκλογικό κέντρο και να εκφράσουν την άποψή τους για το αίτημα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.
 
 
Στο επόμενο στιγμιότυπο, αστυνομικοί τραβούν με βία και χτυπούν ηλικιωμένους, ενώ άλλοι πολίτες προχωρούν στον δρόμο αιμόφυρτοι, μετά την «περιποίηση» των αστυνομικών δυνάμεων.
 

Ακολουθεί η στιγμή που οι αστυνομικοί γκρεμίζουν την πόρτα της εισόδου σε εκλογικό κέντρο, ενώ μέσα βρίσκονται κλεισμένοι πολίτες και τηλεοπτικά συνεργεία.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας