Μάρτιν Σουλτς: Δεν θα γονατίσω μπροστά στον Ερντογάν

"Δεν είμαι διατεθειμένος να γονατίσω μπροστά στον Ερντογάν". Αυτό δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην Ντόιτσε Βέλλε, ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανών δημοσιογράφων, για το εάν πιστεύει πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την συμφωνία για το προσφυγικό προκειμένου να εκβιάσει τη Γερμανία και την ΕΕ, ο Μάρτιν Σουλτς σημείωσε «δεν είμαι διατεθειμένος να γονατίσω μπροστά στον Ερντογάν. Δεν μπορεί να υφιστάμεθα εκβιασμούς. Σας λέω όμως πως δεν θα φθάσει στο σημείο αυτό, να χειρισθεί δηλαδή τους πρόσφυγες ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Εάν έκανε κάτι τέτοιο, θα έχανε κάθε ίχνος αξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος, ο Μάρτιν Σουλτς υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός, προσπαθώντας όμως παράλληλα να κρατήσει και τις ισορροπίες. Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος είπε χαρακτηριστικά «στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο Ερντογάν είχε θεωρηθεί μεταρρυθμιστής. Τώρα ακολουθεί έναν δρόμο που οδηγεί τη χώρα του στην πλήρη απομόνωση. Στην πολιτική μας πρέπει να υπάρξει μια στάθμιση προτεραιοτήτων. Πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε; Πόσο όμως μπορούμε να αφήσουμε τον Ερντογάν να προχωρήσει; Η Τουρκία είναι σύμμαχος και φίλη χώρα. Και όπως έδειξε και το δημοψήφισμα, οι μισοί Τούρκοι δεν είναι στο πλευρό του Ερντογάν».

Ο ίδιος –αναφερόμενος στο προσφυγικό- επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει κοινή προσπάθεια από όλους τους Ευρωπαίους για την επίλυση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ούτε η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει από μόνη της την προσφυγική κρίση, αλλά ούτε οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι Ιταλοί μπορούν από μόνοι τους να την επιλύσουν».

Την ίδια ώρα ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε σφόδρα τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα την Ουγγαρία, επειδή αρνούνται, όπως είπε, να συμμορφωθούν με όσα έχουν συμφωνηθεί και δεν συνεργάζονται για την ανακατανομή των προσφύγων.

Να σημειωθεί πως μια εβδομάδα πριν τις γερμανικές εθνικές εκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για τον Μάρτιν Σουλτς να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας.

Η διαφορά που χωρίζει το κόμμα του –τους Σοσιαλδημοκράτες- από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ, βρίσκεται σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις γύρω στις 12 με 15 μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου